VM i fare for kaptein Magnussen

Trond Magnussen (28) blir ikke med når ishockeygutta i dag reiser til Hannover. Kapteinen har pådratt seg et kink i ryggen og hele VM kan gå fløyten. Landslagssjef Leif Boork bruker et ord for å beskrive det som har skjedd: - Ulykkelig!

- Trond har pådratt seg et godt gammeldags kink i ryggen, og det kan ta alt fra 3-4 dager til to uker. Vi håpet det hadde vært en låsning slik at vi kunne manipulert ryggen tilbake på plass, men nå må vi bare krysse fingrene og håpe på det beste, sier landslagslege Knut Fjeldsgaard til Dagbladet.

- Veldig vondt

Trond Magnussen kom hinkende ut av spillerbussen på Rica Hotell Helsfyr i går kveld, og etter å ha vært på en legesjekk fikk han sengeforbud.

- Jeg vet ikke hvor alvorlig skaden er, men det smalt skikkelig i ryggen. Det gjør veldig vondt, sier Trond til Dagbladet.

Han ble deretter sjekket av landslagslege Knut Fjeldsgaard før han hinket seg opp til hotellrommet sitt.

- Jeg har fått to smertestillende tabletter og streng beskjed om å holde meg mest mulig i ro, sier Trond.

Det var under oppvarmingen på gårsdagens første trening på Jordal Amfi at uhellet var ute.

Ryggen låste seg

- Jeg gikk på skøytene helt alene og satte ned beinet. Plutselig merket jeg at ryggen låste seg, sier Trond.

Landslagslege Knut Fjelds-gaard utdyper:

- Trond vrei seg plutselig forkjært, og det uten å ha blitt taklet i det hele tatt.

Boork var svært skuffet over at landslagskapteinen kanskje mister hele VM.

- Det er skikkelig ulykkelig for oss hvis Trond ikke kan spille VM i Tyskland, men vi kan ikke sette oss ned og gråte, sier Boork.

Anders Fredriksen tok Tronds plass i førsterekka på gårsdagens andre trening, og Leif Boork regner med at Fredriksen fortsetter på den plassen i dag.

NØKKELSPILLER:</B> - Jeg vet ikke hvor alvorlig skaden er, men det smalt skikkelig i ryggen, sier Trond Magnussen. Her fra landslagets trening i februar.