LYSKEPROBLEMER STOPPER KING: Vanligvis er det kneet som er problemet for skadeforfulgte Ledley King. I kamp mot Jozy Altidore og USA var det derimot lysken som ødela for Spurs-stopperen, som nå kan være ute i tre uker. Foto:   AFP PHOTO / HOANG DINH NAM
LYSKEPROBLEMER STOPPER KING: Vanligvis er det kneet som er problemet for skadeforfulgte Ledley King. I kamp mot Jozy Altidore og USA var det derimot lysken som ødela for Spurs-stopperen, som nå kan være ute i tre uker. Foto: AFP PHOTO / HOANG DINH NAMVis mer

VM i fare for Ledley King

Forsvarskrisen vokser for England.

||| (Dagbladet): Ledley Kings kroniske kreproblemer stoppet ikke Fabio Capello fra å inkludere ham i VM-troppen.

I dag skriver flere engelske aviser at Tottenham-stopperen kan ha spilt sin siste kamp i mesterskapet.

Denne gangen er det likevel ikke kneet som er problemet, men en stram og sår muskulatur.

Bare noen minutter inn i åpningskampen mot USA kjente King at det lugget i den ene lysken. Han fullførte 1. omgangen, men kom aldri på banen igjen etter pause.

Ute i tre uker
Det medisinske apparatet til England håpet først at 29-åringen bare skulle gå glipp av fredagens kamp mot Algerie. Ifølge The Guardian viser de siste undersøkelsene at den prognosen trolig var for optimistisk - og at tre uker på sidelinja er mer sannsynlig.

I så fall kan han glemme resten av gruppespillet og en eventuell åttendelsfinale. Han kan derimot ha et håp om å være tilgjengelig dersom England skulle nå en kvartfinale og semifinale.

Den engelske pressen mener likevel det er usannsynlig at Capello vil sette King inn på laget igjen om det skulle skje.

King er den andre midtstopperen som får mesterskapet spolert av skader. Kaptein Rio Ferdinand skadet seg på en av de siste treningene og hinker rundt på krykker.

Holder sjeldent nullen
Jamie Carragher steppet inn som John Terrys stoppermakker de siste 45 minuttene mot USA. Liverpool-stopperen har mye internasjonal erfaring fra Champions League, men ble avslørt på tempo og hadde en takling som kunne resultert i et direkte rødt kort.

Andre alternativer er Matthew Upson fra West Ham og Michael Dawson fra Tottenham.

- Vi har de tre. Jeg håper vi slipper flere skader nå, sier Capello ifølge The Guardian.

England har framstått noe rufsete defensivt mens italieneren har vært landslagssjef. Bare i sju av 25 kamper har de holdt nullen, og på de siste 10 kampene har det bare skjedd én gang.

I tillegg til skadeproblemene hos midtstopperne kommer usikkerheten på keeperplass, der Robert Green gjorde en utrolig brøler som kanskje kostet dem seieren mot USA.

SKADEKAMERATENE: Rio Ferdinand og David Beckham. Foto:  AFP PHOTO / JEWEL SAMAD
SKADEKAMERATENE: Rio Ferdinand og David Beckham. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD Vis mer