VM i fare for Tonje

I dag skulle det vært et møte mellom danske Viborg og Larvik HK om Tonje Larsen-overgangen. Det utsatte danskene på ubestemt tid. Uenigheten om kontrakten mellom Tonje Larsen og Viborg kan faktisk føre til at Tonje ikke får spilt VM på hjemmebane i desember.

Danskene kan pålegge Tonje en karantene, og da mister Marit Breivik og Norge en av sine viktigste spillere.

- Det er ganske utenkelig for meg akkurat nå. Jeg håper at Viborg, Larvik og Tonje finner fram til en fornuftig løsning, sier landslagstrener Marit Breivik til Dagbladet.

Kontrakten viktig

- Jeg er opptatt av at spillere finner seg til rette i klubbene sine. Samtidig må de være klar over hva de har forpliktet seg til i kontrakten.

- Tonje henviser til en trivsel-avtale med Viborg, men den er ikke skriftlig bekreftet. Det er veldig viktig å få alt nedtegnet i kontraktene, mener Breivik.

Tonje hadde følge med faren sin da hun i går møtte ledelsen i Larvik HK som hun ønsker å spille for neste sesong.

- Det var et positivt møte. Men vi skulle også hatt møte med Viborg i dag, som danskene imidlertid utsatte på ubestemt tid, forteller Larviks daglige leder, Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

To tunger

Viborgs leder Peder Larsen mener Tonje snakker med to tunger. Han benekter også at det finnes noen trivsel-avtale i kontrakten.

- Ærlig talt. Det er ingen i Viborg som skjønner hva Tonje egentlig mener. I Danmark roser hun vår klubb opp i skyene, i Norge heter det at hun mistrives.

- Vi har en gyldig kontrakt med henne i to år til, og den står vi ved, sier Peder Larsen til Dagbladet.

Han forutsetter at Tonje Larsen møter opp når Viborg reiser til en turnering og treningsleir på Kypros kommende lørdag.

- Jeg vet ennå ikke. Jeg skal først ha et møte med Viborg, sier Tonje til Dagbladet.