VM i fare: Zucca må gjennom legeundersøkelser

Mats Zuccarello og hans New York Rangers tok seg ikke til NHL-sluttspillet, men nordmannen må gjennom nye legeundersøkelser før han eventuelt gir VM-klarsignal.

USIKKER: Mats Zuccarello må gjennom noen undersøkelser først før han gir klarsignal til VM-spill for Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
USIKKER: Mats Zuccarello må gjennom noen undersøkelser først før han gir klarsignal til VM-spill for Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Jeg har hatt en samtale med ham. Han må først gjennom nye legeundersøkelser før han eventuelt får klarsignal. Jeg håper å kunne få beskjed i løpet av uken, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Mats Zuccarello har slitt med noen småskader gjennom hele sesongen og trenger hvile etter 80 knalltøffe NHL-kamper.

– Hvis de (New York Rangers) finner ut at han må gjennom et inngrep, så blir han ikke klar. Han trenger dessuten restituere seg etter en lang sesong. Kroppen hans må være mottakelig for å spille VM-kamper også. Jeg tar nok en telefon tirsdag for å høre hvordan situasjonen er, sier Thoresen.

Ikke uvillig

Zucca har tidligere aldri vært uvillig til å spille med flagget på brystet og gjorde det sist gang i august i 2016 da Norge kvalifiserte seg til OL i Pyeongchang. Nå ble det ikke noe nytt OL for Zucca på grunn av at NHL aldri ble enige med IOC om betingelsene om å frigi spillere til OL-turneringen.

Norge innledet VM-oppkjøringen med to seire (3-2 og 6-2) mot et ungt Latvia i Halden i helgen. Det norske laget inneholdt også mange unge lovende spillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer