VM i stor fare for Hoen

Norsk friidrett halter videre. Det gjør absolutt Steinar Hoen. Sesongen ser ut til å være over for høydehopperen.

I) morgen får Vebjørn Rodal svar på sine medisinske tester etter en meget svak sesonginnledning. Jim Svenøy har heller ikke prestert i nærheten av det som var forventet etter hans høydeprosjekt.

Dagens fysikalske test på Toppidrettssenteret ga Hoen svaret han hadde fryktet:

Et leddbånd i den venstre ankelen (satsfoten) er kraftig forstrukket. - Dette er ikke min dag. Været er herlig, og andre koser seg i byen, sa Hoen til NTB etter å ha fått signaler om at en slik skade vil ta 8-12 uker å lege. I verste fall kan det også være et lite brudd i et bein inne i ankelen.

Det meste tyder på at han allerede nå kan rette blikket mot Sydney-OL - 14 måneder fram i tid.

Fredag skled Hoen i tilløpet under et nasjonalt stevne på Bislett. Håpet om at ankelen skulle bli bedre i løpet av helgen brast. I stedet var det en hoven, øm, gul og blå fot Hoen dro på i dag.

Håper fortsatt

- Jeg håper fortsatt på å rekke VM (i Sevilla). Det går tross alt i slutten av august, men det er nok store sjanser for at året er over for meg, sa en skuffet Steinar Hoen.

Til Sevilla reiser han uansett - om så som tilskuer.

- Dit skal jeg, og skal man se det positive i dette, må det være at jeg starter oppkjøringen mot OL ikke bare frisk i kroppen, men også i hodet. Å se VM-finalen fra tribunen vil ganske sikkert gjøre meg veldig sulten for videre satsing, sier 29-åringen.

Han ble europamester i Helsingfors for snart fem år siden. Helt siden 1991-VM har Hoen vært deltaker i finalehoppingen i internasjonale mesterskap.

Han gir seg selv én uke med tanke på VM. - Er jeg ikke mye bedre i løpet av noen få dager, må jeg innstille meg på et farvel til VM, sa Hoen og avsluttet med følgende hjertesukk:

- Det ekstra triste med å være skadet, er all tiden det tar. Behandling og opptrening tar fem timer om dagen. Når jeg er frisk bruker jeg tre timer til trening hver dag.

(NTB)

VM I FARE: Steinar Hoen får kanskje ikke delta i VM i Sevilla.