SKUFFET: Selv ikke med Lionel Messi på banen klarte ikke Argentina å avgjøre kampen mot Peru. Dermed henger VM-plassen i en tynn tråd. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB scanpix
SKUFFET: Selv ikke med Lionel Messi på banen klarte ikke Argentina å avgjøre kampen mot Peru. Dermed henger VM-plassen i en tynn tråd. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB scanpixVis mer

VM i tynn tråd for Argentina etter uavgjort mot Peru

Kan gå glipp av VM for første gang på 48 år.

Lionel Messi og Argentina fikk det ikke til å stemme i VM-kvalifiseringskampen mot Peru. Kampen endte 0-0 i Buenos Aires natt til fredag.

Argentina, som var VM-finalist i 2014, har skuffet i kvalifiseringen, og utgangspunktet ble ikke bedre av to uavgjorte kamper i forrige landslagspause.

Men torsdag klarte altså ikke Lionel Messi og hans lagkamerater å slå Peru på hjemmebane. En seier ville ha betydd at Peru ble passert med tre poeng. Uavgjortresultatet betyr at Argentina nå er utenfor VM-plass.

Skulle de ikke lykkes i å kvalifisere seg vil sommerens VM være det første på 48 år uten argentinsk deltagelse.

Forrige gang de mislyktes var under kvalifiseringen til VM i Mexico i 1970.

Storfavoritt Argentina preget det meste av kampen natt til fredag, men Peru-målvakt Pedro Galesse holdt unna. På overtid kunne det gått virkelig ille for Argentina da Peru fikk sitt første skudd på mål. Et frispark fra angriper Pablo Guerrero ble reddet med nød og neppe av Sergio Romero i Argentina-buret.

Argentina har bare scoret 16 mål på 17 kvalifiseringskamper, noe som er godt under halvparten av Brasils 38 og ti færre enn peruanerne.

Peru ligger nå på 5.-plass og Argentina på 6.-plass. 5.-plassen skal spille play off mot vinneren av Oseania-kvalifiseringen.

For Peru betyr dette at håpet om VM-sluttspill fortsatt lever for første gang siden 1982.

I siste runde må Argentina ta turen til Ecuador. Peru møter Colombia hjemme i den rekordjevne gruppa. Fra Chile på 3. plass til Paraguay på 7. plass skiller det bare to poeng.

Og, for ordens skyld: Argentina har fremdeles alt i sin egne hender. Dersom de vinner den siste kampen, vil de passere Peru eller Colombia, som altså møtes innbyrdes og ligger foran Argentina på henholdsvis målforskjell og med ett poeng.

Da vil de minst sikre seg femteplassen.

(Dagbladet/NTB)