VM-inspirert Barrantes har tatt seg selv i nakken

Nå er han AaFKs ubestridte stjerne igjen.

ÅLESUND (Dagbladet): Da Abderrazzaq Hamed-Allah ble kjøpt foran fjorårssesongen, fikk AaFK endelig en stjernespiller på topp. Samtidig mistet de mer eller mindre sin stjernespiller på midtbanen. Hamed-Allah satte Michael Barrantes i skyggen.

Mot Rosenborg var den costarikanske midtbaneeleganten omsider tilbake der han var i 2011 og 2012. I kjent stil herjet Barrantes med sin kreativitet, teknikk og sitt tyngdepunkt.

Mot RBK ble AaFK-stjernen gjenfødt.

- Michael viste gode takter mot Bodø/Glimt også. Mot RBK var han der vi ønsker han skal være. Når Michael er på dette nivået, er det ingen som stopper ham, sier AaFK-kaptein Jonatan Tollås Nation til Dagbladet.

- Når Michael får ballen i nærheten av 16-meteren, er det automatisk en stor målsjanse. Hvis jeg får ballen i skuddposisjon i samme området, er det knapt en halvsjanse, sier midtstopperen og smiler.

Mot trønderne fikk Barrantes gang på gang herje i det mellomrommet han forvalter bedre enn de aller fleste, men som han i fjorårssesongen dessverre ikke fikk operere like mye i.

- Jeg spiller der hvor treneren vil jeg skal spille, men jeg liker meg aller best sentralt i banen. Jeg vil være så mye involvert som mulig. Jeg ønsker å ha ballen hele tiden, sier Barrantes med et stort glis.

- Mer fokusert Mot Rosenborg var Barrantes den store hovedpersonen. Majoriteten av AaFK-sjansene ble skapt av playmakeren. Selv kunne costarikanerne scoret både to, tre og fire mål. I stedet måtte Barrantes flere ganger rive seg i krøllene i ren frustrasjon.

- Jeg er glad for at vi skaper så mange sjanser, men man må score for å vinne. Det var helt vanvittig hvordan vi sløste med sjansene, sier Barrantes.

- Vi skulle gjerne hatt en scoring fra Michael i dag; det hadde han fortjent. Men først og fremst er det godt å se at han er i bra slag. Det er ikke tilfeldig, mener AaFK-trener Jan Jönsson.

Det er nemlig flere årsaker til at 2014-utgaven av Barrantes er en annen enn 2013-utgaven.

De magiske øyeblikkene kom sjeldnere og sjeldnere i løpet av fjorårets sesong. I år blir det annerledes. 30-åringen tatt seg selv i nakken.

- Michael var for ustabil i fjor. Både vi og han har et sterkt ønske om at Michael skal prestere på et jevnt høyere nivå i år. Det handler mye om kvaliteten på treningsarbeidet. I vinter har jeg sett en mer fokusert Michael. Forskjellen på ham i år og i fjor er merkbar, forteller Jönsson.

Drømmer om VM En viktig årsak til det er hans store drøm å spille fotball-VM i Brasil i sommer.

- Det er en ekstra motivasjon for meg, men fokuset er på AaFK, sier Barrantes, som hadde sin kjære bror på tribunen mot RBK.

I tillegg virker salget av Hamed-Allah positivt på Barrantes. Nå får 30-åringen spille mer sentralt i banen. I tillegg var ikke kjemien mellom stjernespillerne helt som den burde være.

- De gikk hverandre på nervene på banen. Hamed-Allah brukte litt for lang tid med ball. Michael og Leke passer nok bedre sammen, tror Tollås.

- Alle snakker om ham Mot RBK kombinerte den nye duoen gang på gang og skapte et drøss med målsjanser. Selv om scoringene uteble, er det mye som tyder på at AaFK kan bli et glimrende angrepslag også uten fjorårets toppscorer.

Også Rosenborgs playmaker Morten Gamst Pedersen, lot seg imponere over AaFKs costarikanske playmaker.

- Jeg har aldri spilt mot han før, men han var god. En spennende spiller med mange gode egenskaper, skryter Gamst Pedersen.

Selv om det ikke så slik ut, snakket Rosenborg-leiren en del om Barrantes før kampen.

- Alle snakker om ham! Barrantes er en veldig god spiller. Dessverre fikk han litt for mye rom mot oss. Da er han vanskelig å stoppe, sier Mikael Dorsin.

INGEN DRØMMEDUO: Abderrazzaq Hamed-Allah (t.v.) og Michael Barrantes er to gode fotballspillere, men fungerte ikke optimalt sammen. Nå er Hamed-Allah solgt, mens Barrantes blomstrer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
INGEN DRØMMEDUO: Abderrazzaq Hamed-Allah (t.v.) og Michael Barrantes er to gode fotballspillere, men fungerte ikke optimalt sammen. Nå er Hamed-Allah solgt, mens Barrantes blomstrer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer