VM-jentene så Riise og gjengen til 03.00

Stangeland sov en time.

Det ble ikke mye søvn på de norske fotballjentene etter 2-1-seieren mot Canada. Kampen surret i hodet. Og så gikk Norge - Hellas direkte på kinesisk TV!

- Vi fikk vite at kampen gikk direkte, men så fikk vi beskjed om at vi burde legge oss i stedet for å sitte oppe og se den. Men det er ikke så lett å sove etter en sen kamp, og det ble til at vi satt på rommene og så kampen, sier Leni Larsen Kaurin.

Hun kjenner John Arne Riise fra oppveksten på Sunnmøre og utvekslet tekstmeldinger med ham både før og etter onsdagens kamper.

- Det var morsomt at John Arne scoret, og det var et flott mål også. Men det var uflaks at Norge ikke vant. De hadde en skikkelig god dag, mener Kaurin.

Ragnhild Gulbrandsen satt også oppe og så på TV-kanalen CCTV5 til Ullevaal-kampen var ferdig klokka tre om morgenen kinesisk tid.

- Jeg lå våken litt etterpå også. Det var gode tanker som gikk gjennom hodet før jeg sovnet. Jeg gjenopplevde situasjonene fra kampen vår. Da jeg først sovnet, så sov jeg godt, sier spissen som scoret det ene målet og la opp til det andre.

Matchvinner Ane Stangeland slet mer med å falle i søvn.

- Jeg satt lenge og så på Norge - Hellas, men i annen omgang skrudde jeg av for å prøve å sove. Det var ikke så lett. Man er litt oppjaget etter kamp, og så var jeg litt spent på resultatet på Ullevaal også. Jeg sov kanskje en time, mener hun.

Owen-show

Sjefen selv, Bjarne Berntsen, var blant dem som sov minst. Han så fotball til det lysnet av dag.

SØVNLØS: Ane Stangeland og de andre jentene så gutta spille mot Hellas etter sin egen VM-kamp mot Canada. Flere av dem var ikke seng før tidlig på morgenkvisten. Foto: AFP
SØVNLØS: Ane Stangeland og de andre jentene så gutta spille mot Hellas etter sin egen VM-kamp mot Canada. Flere av dem var ikke seng før tidlig på morgenkvisten. Foto: AFP Vis mer

- Jeg måtte selvsagt se Norge - Hellas, og jeg synes Norge var gode, veldig gode. De hadde stort trykk og skapte mange sjanser, sier Berntsen.

- Etterpå lette jeg på TV-kanalene etter høydekamper fra de andre VM-kampene onsdag, og så fant jeg England - Russland. Da ble det til at jeg satt og så den helt til den var ferdig klokka fem. For en ihuga England- og Liverpool-fan var det flott å se Michael Owen tilbake i slag. Han scoret to kjempemål.

Berntsen hadde både de inntrykkene og minnene fra Norges sterke annenomgang mot Canada i hodet da han til sist la seg.

- Siste gang jeg så på klokka var den 6.17. Neste gang var den 7.57, da var det tid for å stå opp. Jeg er trøtt nå, men det gjør ingenting. Det tar jeg igjen i kveld, sa han under torsdagens restitusjonsøkt i Hangzhou.

Etter lunsj ga han spillerne fri fram til kveldsmåltidet. Det ble god tid til å hvile ut etter en lang natt med fotball.

(NTB)