<strong>MØTES I SOTSJI:</strong> Magnus Carlsen og indiske Vishy Anand møtes til VM-kamp i november i år som i fjor. Kampen skal spilles i russiske Sotsji, melder det internasjonale sjakkforbundet (Fide). Her fra møtet mellom de to i Zürich tidligere i år. Foto: Keystone, Steffen Schmidt, AP / NTB Scanpix
MØTES I SOTSJI: Magnus Carlsen og indiske Vishy Anand møtes til VM-kamp i november i år som i fjor. Kampen skal spilles i russiske Sotsji, melder det internasjonale sjakkforbundet (Fide). Her fra møtet mellom de to i Zürich tidligere i år. Foto: Keystone, Steffen Schmidt, AP / NTB Scanpix Vis mer

VM-kampen mellom Carlsen og Anand skal spilles i Sotsji

Fide bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) melder i dag at VM-møtet mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand skal spilles i russiske Sotsji. Det melder Fide på nettsiden sin i dag.

Sotsji var vertsby for de olympiske vinterlekene tidligere i år.

- For første gang vil Sotsji være vertskap for VM-kampen i sjakk fra 7. november til 28. november dette året, på området til den olympiske landsbyen. Budsjettet for kampen er 3 millioner dollar, sier Fide-president Kirsan Iljumzjinov.

- Vi har vært klar over at det kunne være aktuelt med Sotsji, men først for en liten stund siden fikk vi vite det, sier Magnus Carlsens manager Espen Agdestein til Dagbladet.

- Hva er første reaksjon?

- Nei, vi syntes det er bra at det blir bevegelse rundt VM. Det er noen utfordringer, hvis dette skal være i Russland.

- Hvilke type utfordringer?

- Vi har snakket med UD, det har vært en anspent situasjon i Russland. Men per dags dato er det ikke snakk om noen idrettsboikott. Vi skal ha en dialog framover.

- Sotsji er ikke førstevalget til Magnus?

- Det har jeg ikke lyst til å si, vi har ikke vært konkrete på det. Sotsji kan være et veldig fint sted, det er ikke noe i veien med det. Det var jo OL der.

- Hva tenker Magnus om Sotsji?

- Magnus er opptatt av turneringen i Stavanger, det er en spennende avslutning der. Han har ikke tid for å tenke på annet, han ønsker ikke det.

<strong>VÆRT DER FØR:</strong> Magnus Carlsen (i midten) har vært i Sotsji før. Her klapper han under kvinnenes 12,5 kilometer fellesstart i skiskyting under OL i februar. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VÆRT DER FØR: Magnus Carlsen (i midten) har vært i Sotsji før. Her klapper han under kvinnenes 12,5 kilometer fellesstart i skiskyting under OL i februar. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer