VM-kampen mellom Carlsen og Anand skal spilles i Sotsji

Fide bekrefter.

MØTES I SOTSJI: Magnus Carlsen og indiske Vishy Anand møtes til VM-kamp i november i år som i fjor. Kampen skal spilles i russiske Sotsji, melder det internasjonale sjakkforbundet (Fide). Her fra møtet mellom de to i Zürich tidligere i år. Foto: Keystone, Steffen Schmidt, AP / NTB Scanpix
MØTES I SOTSJI: Magnus Carlsen og indiske Vishy Anand møtes til VM-kamp i november i år som i fjor. Kampen skal spilles i russiske Sotsji, melder det internasjonale sjakkforbundet (Fide). Her fra møtet mellom de to i Zürich tidligere i år. Foto: Keystone, Steffen Schmidt, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) melder i dag at VM-møtet mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand skal spilles i russiske Sotsji. Det melder Fide på nettsiden sin i dag.

Sotsji var vertsby for de olympiske vinterlekene tidligere i år.

- For første gang vil Sotsji være vertskap for VM-kampen i sjakk fra 7. november til 28. november dette året, på området til den olympiske landsbyen. Budsjettet for kampen er 3 millioner dollar, sier Fide-president Kirsan Iljumzjinov.

- Vi har vært klar over at det kunne være aktuelt med Sotsji, men først for en liten stund siden fikk vi vite det, sier Magnus Carlsens manager Espen Agdestein til Dagbladet.

- Hva er første reaksjon?

- Nei, vi syntes det er bra at det blir bevegelse rundt VM. Det er noen utfordringer, hvis dette skal være i Russland.

- Hvilke type utfordringer?

- Vi har snakket med UD, det har vært en anspent situasjon i Russland. Men per dags dato er det ikke snakk om noen idrettsboikott. Vi skal ha en dialog framover.

- Sotsji er ikke førstevalget til Magnus?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer