VM-kampen

Tre hoppere er klare for VM i Val di Fiemme. I helga kjemper Kim Roar Hansen, Lars Bystøl, Anders Bardal, Tommy Ingebrigtsen og Henning Stensrud om de to siste plassene.

Sigurd Pettersen (22), Bjørn Einar Romøren (21) og Roar Ljøkelsøy (26) er allerede klare for ski-VM. Alle åtte reiser til v-cuprennene i Willingen lørdag og søndag. VM-laget tas ut etter søndagsrennet i Tyskland.

Neppe bråk

- Selv om ingen har fått klarsignal, er det vanskelig å komme utenom trioen Pettersen, Romøren og Ljøkelsøy. VM-laget blir tatt ut på vurdering, og vil i utgangspunktet bestå av fem mann. Uttaket skjer i tett samarbeid med landslagstrener Mika Kojonkoski, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

Selv kommer Aalbu til å følge helgas v-cuprenn på TV.

- Vi tar ut det laget vi mener er best, og kommer ikke til å bruke mye tid på argumentasjonen. Folk får stole på at det vi gjør er riktig. Uansett blir det et sterkt VM-lag. Jeg regner ikke med noe bråk etter uttaket, sier Jan-Erik Aalbu.

Fire hopper

Fire løpere får delta i hvert av de tre VM-hopprennene.

- Også i Val di Fiemme vil vi se an hvem som hopper best. Sistemann i uttaket kan like gjerne få hoppe som førstemann. Hele veien blir det vurdering til siste slutt, sier Jan-Erik Aalbu.

<B>KANDIDATENE: Fra venstre Kim Roar Hansen (18), Tommy Ingebrigtsen (25), Lars Bystøl (24), Anders Bardal (20) og Henning Stensrud (25).