KAN BLI HJEMME: Mens Ada Hegerberg selv har valgt å stå utenfor landslaget, er den en konflikt med Vålerenga som setter Isabell Herlovsen utenfor landslaget. I sommer kan VM gå uten dem begge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KAN BLI HJEMME: Mens Ada Hegerberg selv har valgt å stå utenfor landslaget, er den en konflikt med Vålerenga som setter Isabell Herlovsen utenfor landslaget. I sommer kan VM gå uten dem begge. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

VM kan gå uten Isabell Herlovsen og Ada Hegerberg

VM kan gå uten superspissene: - Et kjempetap

I sommer går VM i Frankrike. Men per januar er to av Norges beste angrepsvåpen utilgjengelig for landslagsspill.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Isabell Herlovsen (30) er i konflikt med Vålerenga, der hun er ett år ut i en treårskontrakt. Hun opplever situasjonen så belastende at hun er sykemeldt.

Dersom situasjonen ikke løser seg, kan hun også gå glipp av årets store høydepunkt i VM. Akkurat nå føles situasjonen helt fastlåst.

- Det er klart jeg vil være med til VM. Jeg ønsker det. Veldig, sier Herlovsen til Dagbladet.

- Det er et stort mål, og noe helt spesielt. Jeg føler jeg har noen gode år til, men dette kan være det siste mesterskapet jeg har mulighet til å være med på, sier Herlovsen til Dagbladet.

Isabell Herlovsen mesterskapsdebuterte for Norge i 2005, da fotballkvinnene tok seg til EM-finale.

TRENER ALENE: Isabell Herlovsen trener hjemme i Fredrikstad. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TRENER ALENE: Isabell Herlovsen trener hjemme i Fredrikstad. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Et kjempetap

Slik situasjonen ser ut akkurat nå, kan VM gå uten to så viktige angrepsspillere som Ada Hegerberg og Isabell Herlovsen.

- Det er ikke bra, sier landslagsikonet Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

- Det er et kjempetap, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

I Ada Hegerbergs tilfelle, er det riktignok selvvalgt. Men Herlovsen har et stort ønske om å være med til Frankrike.

Landslagssjef Martin Sjögren er også krystallklar på at han ønsker 30-åringen klar til VM.

- Det vil være kjempeviktig for vår del. Det er vår største interesse at konflikten løser seg så fort som mulig, sier Sjögren til Dagbladet.

- ET KJEMPETAP: Det sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
- ET KJEMPETAP: Det sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

De to beste spissene

Norge møter tøff motstand i VM-gruppespillet i blant annet Frankrike. Men de norske jentene har vist tendenser til storhet, og man må kunne ha visse forhåpninger til dem i VM.

Men det er utvilsomt et tap om verdens beste fotballspiller i Hegerberg og den rutinerte Herlovsen mister mesterskapet.

- Det er spillere som har masse erfaring og har vært med på dette før. Bredden i toppen av norsk kvinnefotball er ikke så stor at man kan ta vekk de to beste spissene, så vente at det står folk bak som er 100 prosent klare til å levere like bra. Jeg ser ingen umiddelbart som kan erstatte disse. Det vil svekke oss betraktelig om begge er ute, sier NRKs Carl-Erik Torp til Dagbladet.

Torp sier han har tro på at det kommer en løsning på konflikten.

- Jeg blir overrasket hvis det ikke løser seg. Jeg tar det nesten som en selvfølge at det gjør det. Men det er jo en kjedelig situasjon for begge parter, sier Torp.

- Isabell Herlovsen er en spiller for de store anledningene. Hun har en fysikk og en trøkk som Norge trenger.

VIL HA HENNE MED: Martin Sjögren, her med Herlovsen og hennes sønn Henrik, og landslagsspiller Emilie Haavi. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL HA HENNE MED: Martin Sjögren, her med Herlovsen og hennes sønn Henrik, og landslagsspiller Emilie Haavi. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Viktig for landslaget

Herlovsen scoret blant annet det målet som ga Norge seier over Nederland i VM-kvalifiseringen, og viste seg da som en av dem som kan bli en viktig brikke for landslagssjef Sjögren i sommer.

- Isabell har vist at hun fortsatt holder et veldig høyt internasjonalt nivå. Hun er en viktig spiller for oss. Derfor er det ekstremt viktig at situasjonen kommer til en løsning så snart som mulig, sier Sjögren.

NFF kan ikke ta noen side i konflikten, og holder seg derfor utenfor. Men Sjögren har altså et sterkt ønske om at situasjonen løses.

- Det er ingen som tjener på denne konflikten, verken spiller eller klubb, sier landslagssjefen til Dagbladet.