Alpin-VM

VM-kaos: Raste etter skandale

Det ble delt gull på parallellstorslalåm for kvinner i VM. Etterpå haglet kritikken.

DELT VM-GULL: I kvinnenes finale delte Katharina Liensberger og Marta Bassino gullet, selv om førstnevnte vant med over sekundet i runde én. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB
DELT VM-GULL: I kvinnenes finale delte Katharina Liensberger og Marta Bassino gullet, selv om førstnevnte vant med over sekundet i runde én. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken haglet mot løypa i Cortina som ble brukt under VMs parallellstorslalåm tirsdag.

For den røde løypa var tydelig raskest, og siden man maks kunne få et forsprang på et halvt sekund etter første runde, klarte ikke utøverne som avsluttet i blå løype å holde unna.

Federica Brignone var ikke nådig med arrangøren da hun kom i mål - etter å ha blitt utslått av Marta Bassino i kvartfinalen.

- Det er det minst rettferdige rennet jeg har kjørt. Hvis du starter i den rød løypa får du bare et halvt sekund til motstanderen, som henter mer enn det i andre runde. Det er virkelig urettferdig. Se på Meillard, han var den raskeste. Jeg er virkelig pissed og forbanna, sier Brignone til NRK.

- Når du er raskest ned og ikke vinner, så klikker det i hodet til en VM-utøver, sa NRKs Kjetil André Aamodt om Brignones uttalelser.

Delte gullet

I kvinnenes finale delte Katharina Liensberger og Marta Bassino gullet, selv om førstnevnte vant med over sekundet i runde én.

Bassino ble først kåret til vinneren da utøverne byttet løype og var likt i mål på runde to. Grunnen til at hun først fikk gullet, var fordi hun kjørte raskest i den andre runden. Egentlig var Liensberger raskest totalt sett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer