Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-keeperen takket nei til Real Madrid og sjokkerte med sin nye «monsterkropp»

Torsdag får han sin debut som wrestler.

WWE: Torsdag får Time Wiese sin wrestling-debut. Den tidligere tyske landslagskeeperen er klar på at han er i nærheten av den formen hvor han vil være "uslåelig". Foto: AFP PHOTO / DPA / CARMEN JASPERSEN / NTB Scanpix
WWE: Torsdag får Time Wiese sin wrestling-debut. Den tidligere tyske landslagskeeperen er klar på at han er i nærheten av den formen hvor han vil være "uslåelig". Foto: AFP PHOTO / DPA / CARMEN JASPERSEN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 34 år gamle Tim Wiese fra Tyskland var en av Bundesligaens mest profilerte målvakter under sitt opphold i Werder Bremen, og rakk å spille både Champions League, seks landskamper og en plass i Tysklands VM-tropp i 2010 før han la keeperhanskene på hylla i 2014.

Deretter begynte han å løfte vekter. Et bilde av den da 32 år gamle Wiese spredde seg som ild i tørt gress på sosiale medier, og sjokkerte mange. I sommer kunngjorde han så at han hadde fått innpass i wrestlingens verden.

- Endelig skjer det, skrev tyskeren på Facebook, og nå skjer det.

Torsdag debuterer han under et WWE-arrangement i den tyske storbyen München. Det skriver The Guardian. WWE står for World Wrestling Entertainment og er et amerikansk selskap innen wrestlingsirkuset.

Veide 132 kilo

Wiese forteller at han har måttet legge om både trening og kostholdet for å bli klar til debuten.

- Etter at jeg sluttet å spille fotball veide jeg på det meste 132 kilo, og jeg måtte ha et sted mellom seks og sju tusen kalorier hver dag. Nå har jeg kuttet ned til tre tusen kalorier og veier omlag 120 kilo. Jeg vil helst gå ned tre-fire kilo til så jeg blir enda mer eksplosiv og aggressiv i ringen. Da blir jeg uslåelig, sier han.

Også som keeper var Wiese kjent for en «eksplosiv og aggressiv» stil. Han rykket ofte utenfor 16-meteren der han havnet i dueller det ennå snakkes om. En av dem var da han bommet på timingen, og sparket Hamburg-spiss Ivana Olic i halsen.

Men selv om han ble sett på som kontroversiell, var ikke det noe som plaget ham nevneverdig.

- Som fotballspiller forsøkte jeg å få de andre til å hate meg. Jeg liker det når oppfatningene om meg er polariserte. Dersom folk hater deg, reagerer de også på deg på banen, og det har jeg ikke noe problem med.

«Umenneskelig» press

Men der 34-åringen nå virker bredfull av selvtillit, har ikke det alltid vært tilfellet. Etter at han forlot Werder Bremen takket han ifølge The Guardian nei til å bli andrekeeper bak Iker Casillas i Real Madrid, og valgte i stedet å gå til Hoffenheim. Det oppholdet ble alt annet enn en suksess.

Selv om han fikk kapteinsbindet da han ankom, klarte ikke Wiese å leve opp til forventningene, og presset økte. Det hele endte med at tilhengerne marsjerte til klubbens administrasjonslokaler, og sisteskansen fikk mye av skylda.

I ettertid har han beskrevet seansen som «en skrekkfilm», og at presset var «umenneskelig». Men tross den noe traumatiske avslutningen på fotballkarrieren er ikke det noe han angrer på. Han kan heller ikke se for seg hvem fra fotballtiden han skulle ønske han kunne møte i ringen.

- Det er egenting ingen jeg vil kjempe mot fra fotballkarrieren min, og jeg tror uansett ikke at det er noen som tør å møte meg. Det er jo ingen andre som har en fysikk som meg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!