Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-koner i bråk med nettroll

Men i kveld handler det først og fremst om kvartfinale for England.

FØLGER LAGET: Rebekah Vardy (t.v.) er kona til Jamie Vardy. Hun fraktes rundt med privatfly i Russland. Her med Annie Kilner, kjæresten til Kyle Walker. Foto: NTB scanpix
FØLGER LAGET: Rebekah Vardy (t.v.) er kona til Jamie Vardy. Hun fraktes rundt med privatfly i Russland. Her med Annie Kilner, kjæresten til Kyle Walker. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Colombia - England, kl. 20.00

MOSKVA (Dagbladet): Med flere giganter ute av VM snakkes det om at England kan gå helt til topps. I alle fall i England. Og ingen VM uten at konene og kjærestene er med. Som oftest ender det med bråk. Så også denne gang.

Men det sportslige først:

I går kveld var det mange rosenrøde skyer på Spartak stadion i Moskva. Trener Gareth Southgate (47) snakket før dagens åttedelsfinale mot Colombia.

Et halvt døgn i forveien hadde de engelske avisene kommet ut av trykken i London. Blant dem som hadde en artikkel i spaltene, var tidligere England-kaptein Bryan Robson.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

- Vi får aldri en større sjanse i VM. Våre spillere må elske utfordringen, skrev han i Daily Mail.

Åpent

Kort fortalt handler seier over Colombia i kveld om følgende: Da venter Sverige i kvartfinalen. I en eventuell semifinale kan laget møte enten Russland eller Kroatia.

Her er ingen Tyskland, Spania, Argentina eller Portugal. Alle lagene har røket ut i tur og orden. VM er helt åpent.

SAMHOLD I GRUPPA: Harry Kane har funnet storformen i VM. Klokka 20.00 venter Colombia i åttedelsfinalen. Kampen vises på TV 2. Foto: NTB scanpix
SAMHOLD I GRUPPA: Harry Kane har funnet storformen i VM. Klokka 20.00 venter Colombia i åttedelsfinalen. Kampen vises på TV 2. Foto: NTB scanpix Vis mer

Harmonien i laget – og mulighetene som ligger der – gjør at det males med gloriøse penselstrøk i avisspaltene.

- Det er ingen krangling eller klikker i laget. Vi er som en stor familie og båndene er sterke, sier Manchester United-spiller Jesse Lingard.

Og apropos familie: De engelske spillerne følges som vanlig av koner og kjærester når det er mesterskap. Det ultimate kaoset oppsto i Baden Baden i Tyskland i 2006.

Den gang var Victoria Beckham den kvinnelige «hærføreren». Damene gikk rundt i dyre klær og vesker, og vakte oppsikt i gatebildet. Da England røyk ut i kvartfinalen, fikk de delvis skylda. Deres tilstedeværelse hadde angivelig stjålet for mye oppmerksomhet.

Trener Sven-Göran Eriksson framsto selv som en svensk flottenfeier. Han var sammen med Nancy Dell'Olio, en italiensk advokat som kunne virke noe dyr i drift.

Privatfly

Hva så denne gangen?

Rebekah Vardy er fotballkona som har fått størst oppmerksomhet. Hun er gift med Leicester-spiller Jamie Vardy. Sammen med de fire barna flyr hun rundt i privatfly i Russland. Ifølge Sunday People har hun brukt rundt 1,5 millioner kroner på å følge Englands kamper.

På sosiale medier har hun fått høre at hun er arbeidsledig og litt for glad i å bruke ektemannens penger.

TRENER: Gareth Southgate er skipper på den engelske skuta. I går kveld snakket han på en pressekonferanse i Moskva. Foto: NTB scanpix
TRENER: Gareth Southgate er skipper på den engelske skuta. I går kveld snakket han på en pressekonferanse i Moskva. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ser jeg blir kalt en kjerring av herlige nettroll. Jeg tenkte jeg kunne adoptere denne framgangsmåten, skriver hun på Instagram og viser fingeren.

Engelske medier forteller at «russiske nettroll» har stemplet de engelske konene og kjærestene som «stygge». Det er ikke disse som bør ha beskyttelse, men det er russerne som bør ha beskyttelse mot dem, har de fått høre.

Og Rebekah Vardy har svart dem.

Fem mål

Med stjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi ute, kan dette meget vel bli mesterskapet til Harry Kane. Han har fem mål. I 6-0-seieren over Panama scoret han hat trick. Det har bare Geoff Hurst og Gary Lineker gjort før ham for England.

- Målet mitt er ikke å bli toppscorer, men å vinne VM. Hvis toppscorertittelen følger med, så er det perfekt, sier Kane.

- For øyeblikket mener jeg at jeg kan score i hver eneste kamp. Vi er i flytsonen.

Tror på England

England ble nummer to og havnet bak Belgia i gruppe G. Begge lag var allerede sikret avansement da de møtte hverandre i siste gruppekamp, som Belgia vant 1-0. Tidligere landslagssjef Sven-Göran Eriksson tror de engelske spillerne er tilbake på vinnersporet i kveld.

- Når du tar deg til en åttedelsfinale er det alltid vanskelig. Det skal være vanskelig, men jeg tror England slår Colombia, og jeg håper de møter Sverige i kvartfinalen, sier Eriksson, og fortsetter:

- Jeg vet at alle ønsker å unngå Brasil. Helt sikkert av gode grunner. Men jeg mener det er enklere å score på Brasil enn Sverige.

PS: Sverige slo Sveits 1-0 i dagens første kamp.