Skiskytter-VM:

VM-konge!

Sturla Holm Lægreid gikk fort i sporet, men bommet en gang på siste skytingen. Med en rask sisterunde tok han gullet. Johannes Dale sikret dobbelt norsk.

VM-KONGE: Sturla Holm Lægreid sikrer sitt VM-gull i Pokljuka. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): Med to individuelle VM-gull i sitt første VM, er Bærumsgutten den desiderte kongen av VM i Pokljuka. Johannes Dale gikk inn til sølv.

- Hvordan er det å kunne kalle seg VM-konge?

- Det er litt sykt å høre de ordene. Det er nesten ikke til å tro, sier en strålende fornøyd Holm Lægreid til Dagbladet.

- Det har vært helt utrolig. Det er for godt til å være sant å kunne stå igjen med fire gull, og kunne kalle seg VM-konge, fortsetter han.

VM-KONGE: Sturla Holm Lægreid strålte etter VM-gull på fellesstarten i Pokljuka. Video: Lie. Vis mer

Med sølvet på søndagens fellesstart, sikret Dale sin andre individuelle medalje i VM. Det er han veldig godt fornøyd med.

- Jeg var helt svart i øya, og jeg hadde lyst til å trøkke på alt jeg hadde. Når jeg hører jeg får et par meter, da er det bare å "gønne" på enda mer. Da ender det med sølv, og det er utrolig deilig, sier en fornøyd sølvvinner til Dagbladet.

Vill statistikk

Sturla Holm Lægreid startet oppskriftsmessig med en perfekt liggende serie. Med fullt hus kunne 23-åringen pynte på en vanvittig statistikk.

Holm Lægreid har nemlig gått 16 individuelle renn på rad med feilfri første skyting.

Også på den andre skytingen skjøt årets skiskytter-komet fullt hus. Ut fra skyting gikk han ut i tet sammen med en liten gruppe.

- Se på den skytingen. Han er rett og slett en mann som har planer om å bli verdensmester igjen, utbrøt NRKs Andreas Stabrun Smith etter Holm Lægreid fantastiske stående serie på den nest siste skytingen.

Før den siste skytingen økte han tempoet og fikk luke ned til Simon Eder og Jakov Fak.

- Det er et historisk øyeblikk vi er vitne tid. Han er tidenes skiskytter-komet, ropte Stabrun Smith før den siste skytingen.

Med én bom på siste skyting gjorde Bærumsgutten det veldig spennende. Både Eder og Fak bommet også, og Holm Lægreid gikk ut i tet.

Holm Lægreid gikk fantastisk på sisterunden, og gikk inn til sitt andre individuelle VM-gull.

- VM-konge i Pokljuka. Han utklasser konkurrentene, og er best i verden akkurat nå, utbrøt Stabrun Smith idet Holm Lægreid krysset mållinja.

SKUFFET: Johannes Thingnes Bø var alt annet enn fornøyd etter VM-avslutningen. Video: Lie. Vis mer

Skuffet

Thingnes Bø har ikke hatt det mesterskapet han håpet på. Det var en irritert skiskytter som møtte Dagbladet etter løpet.

- Det er kjedelig å gå dårlige skirenn. Det blir litt for mange bom. Jeg skyter jo når det ikke er svart i blinken, så da skyter jeg i kviten, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

Med fem runder totalt endte Stryningen til slutt på en skuffende 8.- plass.

Protest-drama

Inn på den andre skytingen oppsto det dramatikk. Tarjei Bø skulle gå inn på matta, men det hadde også en ukrainsk løper planer om. For å unngå kollisjon valgte Bø gå en omvei for å finne en annen blink.

- Jeg og Ukraineren sikter oss inn på samme matte. Så skjønte jeg jo at dette ikke går, så for at vi ikke skulle slåss med hverandre, så finner jeg en annen matte. Prøver å ha is i magen, og kanskje få igjen de sekundene etter løpet, men det var lettere sagt enn gjort, sier Bø, før han fortsetter.

- Reglene er egentlig at utøverne skal flette seg inn annenhver. Det kan være litt utfordrende på en fellesstart. Vi ligger tettere enn avstanden mellom mattene, det blir vanskelig og alltid vite hvor du skal legge deg, opplyser Bø til Dagbladet.

Vetle Sjåstad Christiansen, som gikk Norge inn til gull på lørdagens stafett, endte på en 16.- plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer