OMKAMP: Sør-Afrika må spille sin kamp mot Senegal igjen etter at dommer Joseph Lamptey ga et omdiskutert straffespark. Foto: Pius Utomi Ekpei / AFP / NTB Scanpix
OMKAMP: Sør-Afrika må spille sin kamp mot Senegal igjen etter at dommer Joseph Lamptey ga et omdiskutert straffespark. Foto: Pius Utomi Ekpei / AFP / NTB ScanpixVis mer

Skandale i afrikansk VM-kvalik

VM-kvalikkamp må spilles på nytt etter at dommer ble utestengt for kampfiksing

VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Sør-Afrika og Senegal må spilles om igjen etter at kampens dommer er utestengt for kampfiksing.

Det besluttet Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) onsdag. Resultatet fra oppgjøret, som opprinnelig ble spilt i november 2016, skal dermed strykes.

Sør-Afrika vant kampen 2–1 etter at den ghanesiske dommeren Joseph Lamptey ga laget et svært omdiskutert straffespark.

Lamptey ble i etterkant utestengt i tre måneder av Det afrikanske fotballforbundet (CAF) for å ha dømt straffespark som følge av en «ikke-eksisterende hands». I mars ble dommeren så utestengt på livstid av FIFA.

Siden har det store spørsmålet vært hva som ville skje med den omtalte kampen. Nå er det klart at den skal spilles på nytt i november.

Det er spesielt gode nyheter for Senegal, som i øyeblikket ligger på tredjeplass i sin gruppe i den afrikanske VM-kvalifiseringen. Ett poeng skiller opp til Kapp Verde og Burkina Faso på plassene foran.

Bare gruppevinneren får plass i VM-sluttspillet i Russland neste sommer.

NTB