Trump-seieren preger også idretten:

VM-kvalikkampen mellom USA og Mexico var allerede på kokepunktet. Så ble Trump valgt som president

Supporter mener Mexicos vinnerlyst nå kan dobles.

- EN EKSTRA DIMENSJON TILKAMPEN: Michael Bradley (til høyre) håper og tror det blir en spesiell VM-kvalikkamp mot Mexico. Her for Toronto FC mot New York Xity FCs RJ Allen. Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports
- EN EKSTRA DIMENSJON TILKAMPEN: Michael Bradley (til høyre) håper og tror det blir en spesiell VM-kvalikkamp mot Mexico. Her for Toronto FC mot New York Xity FCs RJ Allen. Foto: Winslow Townson-USA TODAY SportsVis mer

Duellen mellom USA og Mexico i VM-kvalifiseringen er på kokepunktet. Valget av Donald Trump gjør ikke forholdet mellom landene bedre.

I valgkampen har Trump flere ganger kritisert Mexico. Han vil gjøre det vanskeligere for mexicanere å ta seg inn i USA. Trump, som slo demokratenes Hillary Clinton i tirsdagens presidentvalg, har flere ganger sagt at han ønsker å bygge en mur mot nabolandet i sør.

- Jeg tror absolutt at det som har skjedd de siste måneden gir en ekstra dimensjon til kampen, sier USA-kaptein Michael Bradley til USA Today.

Han er sønn av tidligere Stabæk-trener Bob Bradley, som nå er i Swansea. USA og Mexico møtes i Columbus natt til lørdag norsk tid.

- Jeg satt lenge oppe og fulgte med (på valget). Det hele har vært utrolig fengende. Jeg har vært veldig interessert i dette, sier Bradley junior.

Dobbel lyst

Supporteren Daniel Herrera, mexicaner bosatt i USA, sier kampen betyr mer enn på lenge.

- Mexico er alltid desperate etter å slå USA, men du kan doble den lysten nå, sier Herrera.

Bradley mener alle må respektere demokratiet og stille seg bak den påtroppende presidenten.

- Min generelle oppfatning er at vi amerikanere har tillit til vårt politiske system. Vi respekterer vårt demokrati. Uansett hvor du står, uavhengig av du stemte, har vi en forpliktelse til å samle oss bak den nye presidenten og ha tiltro til at han gjør det som er best for hele landet, mener USA-kapteinen.

Tidligere Everton-keeper Tim Howard brukte ikke engang stemmeretten.

- Jeg ville ikke ha stemt på Trump, dersom jeg hadde stemt. Noen av gutta er mer opptatt av politikk enn andre. Jeg er ikke det, sier Howard.

Frir til fansen

USA har et godt tak på Mexico i Columbus, hvor de har vunnet fire strake VM-kvalikmøter 2-0.

Det går mot en heftig kamp også på tribunen, selv om det ikke bor så mange mexicanere i området der landskampen skal spilles.

- Jeg håper fansen vår gjør akkurat som de pleier å gjøre, nemlig å støtte laget på best den mulige og lidenskapelige måten. Jeg håper de gir alle menneskene som møter opp inne på stadionet den respekten de fortjener, om de er mexicanere, amerikanere, menn, kvinner eller barn, sier Bradley.

- Jeg håper det blir en spesiell kamp. USA mot Mexico er den største kampen vi spiller, mener han.

(NTB)