ENDRING I PLANENE: VM-laget deltar ikke i helgens verdenscup. Her er bronselaget til Norge under Ski-VM i 2011 med Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Jan Schmid og Magnus Moan.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ENDRING I PLANENE: VM-laget deltar ikke i helgens verdenscup. Her er bronselaget til Norge under Ski-VM i 2011 med Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Jan Schmid og Magnus Moan. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

VM-laget i kombinert reiser ikke til Kasakhstan

Stiller med de neste beste løperne.

De VM-klare norske kombinertløperne skal ikke delta i helgens verdenscup i Almaty i Kasakhstan. Norge stiller de neste beste løperne.

Sportssjef Sverre Rotevatn har i samarbeid med trenerteamet gjort endringer i planene for Norges beste kombinertutøvere foran VM i Val di Fiemme.

VM-klare Magnus Moan, Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Jørgen Graabak reiser til Trondheim fredag for siste finpuss foran VM. Der blir laget værende en drøy uke, mens de nest beste får sjansen i verdenscuprennene i Kasakhstan.

- Vi tar med hele VM-troppen med støtteapparat til Trondheim for å gjøre de siste forberedelser, men det blir spennende å se hva de nest beste kan få til i Almaty, sier Rotevatn.

Håvard Klemetsen kommer rett fra høydeopphold i Seiser Alm med langrennslandslaget til Trondheim fredag for VM-samlingen, mens Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen og Magnus Krog kom hjem fra Sochi tirsdag. Magnus Moan sto over helgens renn i Sotsji, og trener på hjemmebane i Trondheim.

- Det blir bra å lade opp til VM med forberedelser hjemme. VM er det klart største målet for oss i vinter, og vi ser veldig fram til mesterskapet, sier Rotevatn.

Disse utøverne deltar i helgens renn i den kasakhstanske skimetropolen: Jan Schmid (Sjetne), Thomas Kjelbotn (Bardu), Ole Martin Storlien (Mjøsski), Truls S. Johansen (Elverum), Gudmund Storlien (Mjøsski).

(NTB)