VM-legenden Miroslav Klose gir seg på landslaget

Tidenes mestscorende tysker.

SISTE ØYEBLIKK: Dette blir stående i historebøkene som det siste øyeblikket med landslagsfotball for Miroslav Klose. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix
SISTE ØYEBLIKK: Dette blir stående i historebøkene som det siste øyeblikket med landslagsfotball for Miroslav Klose. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Miroslav Klose (36) gir seg som landslagsspiller.

Det bekrefter Det tyske fotballforbundet (DFB) på Twitter

- En barndomsdrøm gikk i oppfyllelse med VM-tittelen i Brasil. Jeg er stolt og glad over at jeg kunne være en del av denne suksessen for tysk fotball, sier Klose.

- De siste ukene har jeg brukt til å huske og nyte disse opplevelsene. Det finnes ikke et bedre tidspunkt for å ende landslagskapittelet, la han til.

Også kaptein Philip Lahm har gitt seg på landslaget denne sommeren. 

Dermed stopper den polskfødte spissen på 71 landslagsmål og 137 landskamper.

Klose avsluttet karrieren på landslaget med å bli verdensmester i Brasil. I det samme mesterskapet passerte han også Ronaldo, og ble tidenes mestscorende spiller i VM-sluttspill med 16 mål. 

Sammen med Uwe Seeler og Pelé, er Klose den eneste som har scoret i fire forskjellige VM-sluttspill turneringer. Det tyske landslaget har aldri tapt en kamp hvor Klose har funnet veien til nettmaskene.