Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-løpere overvåkes

15 langrennsløpere skal være under intens overvåking fra FIS og WADA i oppkjøringen til ski-VM.

Det er den svenske avisen Expressen som trykker denne listen i dag: Jaak Mae (Estland), Christian Hoffmann (Østerrike), Lukas Bauer (Tsjekkia), Achim Walcher (Østerrike), Tobias Angerer (Tyskland), Andreas Schlütter (Tyskland), Vladimir Vilisov (Russland), Aivar Rehemaa (Estland), Ari Palolahti (Finland) og Vitalij Denisov (Russland).

I tillegg skal ytterligere to russiske løpere, en fra Italia og en Kasakhstan være under overvåking. Bakgrunnen er at blodprøver indikerer markante endringer i hemoglobin-nivået. Hos et par av løperne skal verdiene ha vist en drastisk nedgang.

- Jeg har ikke hørt at det skal være variasjoner hos meg, sier Palolahti til det finske nyhetsbyrået FNB. Finnen har en naturlig høy blodverdi og har under enkelte høydeopphold bikket over grensen på 17,5.

Før OL i Salt Lake City befant både Larissa Lazutina, Olga Danilova og Johann Mühlegg på en tilsvarende liste. De ble alle avslørt som dopingmisbrukere av NESP under lekene.

Verken Det internasjonale skiforbundet (FIS) eller Verdens Antidopingbyrå (WADA) kommenterer opplysningene.

(NTB)

I SØKELYSET: Tsjekkiske Lukas Bauer (foran) og Christian Hoffmann fra Østerrike er blant løperne i WADAs søkelys ifølge Expressen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media