GODKJENT: Alexander Kristoff likte det han så da VM-løypa for Bergen 2017 ble testet tirsdag ettermiddag. Mye tyder på at han nordmannen blir en av gullfavorittene om to års tid. (Foto: NTB/Scanpix).
GODKJENT: Alexander Kristoff likte det han så da VM-løypa for Bergen 2017 ble testet tirsdag ettermiddag. Mye tyder på at han nordmannen blir en av gullfavorittene om to års tid. (Foto: NTB/Scanpix).Vis mer

VM-løypa i Bergen godkjennes av Kristoff

- For min del skal det gå an å henge med.

BERGEN (procycling.no): For andre året på rad starter Tour des Fjords i VM-byen Bergen. Tirsdag benyttet tittelforsvarer Alexander Kristoff muligheten til å rekognosere den 17 kilometer lange runden som kjøres i 2017. 

Målgang skal skje på Festplassen, mens den nesten to kilometer lange stigningen til Landåslien blir sløyfens største utfordring. 

- En grei runde syns jeg. Bakken er nokså lang, men ikke så altfor bratt. Den er heller ikke lengre enn hva jeg tåler, sier Kristoff etter å ha testet løypa sammen med Sven Erik Bystrøm og en rekke lokale syklister. 

- Kanskje jeg må trene litt lengre intervaller i forkant. Men for min del skal det gå an å henge med, sier Katjusja-rytteren til procycling.no.

Treningsturen gikk med full politieskorte og tok en snau time.

- Det er vanskelig å si nå hvor mange som kan henge med over siste stigning. Veien blir annerledes når det settes opp barrierer og sånne ting. Det kommer også an på hvordan været blir den dagen. Det er litt teknisk inne i byen og det kan bli enda mer krevende hvis det regner. Jeg tror det kan være en gruppe på 30 eller 40 ryttere som kan henge med inn.  

Håper på stor VM-kvote
Før VM i Bergen om to år kommer imidlertid neste års VM i Qatar og årets VM i amerikanske Richmond. Samtlige mesterskap har løyper som passer bra for den norske Flandern-vinneren.  

På grunnlag av Kristoffs formidable vårsesong har Norge mulighet til å øke sin VM-kvote fra tre til seks ryttere. Ifølge procycling.nos bloggere må det skje gjennom europatouren, ved Edvald Boasson Hagen og de norske kontinentalrytterne.  

- Jeg håper på seks mann. Jeg kan skaffe mer poeng i Sveits og Frankrike, men det betyr ikke så mye på kvoten tror jeg, sier Kristoff - som har VM i Richmond som et stort mål.  

Der håper han også at Bystrøm er med i troppen.

- Det er ikke jeg som tar ut laget, men jeg vil helt klart ha han med meg. Jeg stoler på Sven Erik og er sikkert på at han kan gjøre en god jobb.  

- Man må se an hvem som er i form. Jeg kjører som regel på lag med Sven Erik og foretrekker å kjøre med de jeg kjenner best. Men jeg vet også at Lars Petter (Nordhaug) har som regel et bra nivå. Det blir opp til lagledelsen å ta ut laget.  

Vanskelig med fem på rad
Tour des Fjords kommer uansett først. Tittelforsvareren har tretten triumfer så langt denne sesongen, og benekter ikke at han kan vinne samtlige etapper i Tour des Fjords.  

- Jeg klarte ikke vinne alle i fjor. De har fjernet den ene etappen (Forsand, etappe 3), men jeg tapte jo to etapper i fjor. Jeg tapte den første også.  

- Det kan bli tøft å kontrollere dette hele uka. Så det er kanskje ikke gunstig med tanke på sammendraget å vinne første etappen. Det er flere lag som er interessert i å gjøre det bra her. Orica stiller med Magnus Cort Nielsen blant annet. Han holdt på å vinne i fjor. Jeg slo han bare med ett bonussekund. Han var veldig sterk og nå har han et sterkere lag rundt seg også. Hadde han syklet på Orica i fjor er det ikke sikkert jeg hadde slått han, sier Kristoff.  

- Edvald viste at han er i bra form ved å bli nummer to i Tour of Norway. Jeg klarte ikke å følge han i bakkene der. Hvis han kommer seg avgårde her, kan det blir vanskelig å hente han. De to er kanskje farligst. Men så kommer det sikkert en overraskelse også.  

Etappe fire til Sandnes, der rytterne skal over «Bakken i Aspervika» (900 meter, 9 prosent i snitt, 25 prosent maks), ser ut til å bli rittets avgjørende dag.  

- Sandens-etappen synes jeg er nesten litt for hard. Men jeg kjenner løypa bra og håper at det skal gå fint.