Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-løypa «skremte» nordmennene

- Hardere enn ventet.

KLARE FOR START: Den norske troppen som er klare for start i sykkel-VM søndag, samlet tropp på hotellet i Mendrisio fredag. Fra venstre Frederik Wilmann, Lars Petter Nordhaug, Roy Hegreberg, Håvard Nybø, Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen, Stian Remme, Thor Hushovd og Gabriel Rasch.
Foto: Bård Idås / Scanpix
KLARE FOR START: Den norske troppen som er klare for start i sykkel-VM søndag, samlet tropp på hotellet i Mendrisio fredag. Fra venstre Frederik Wilmann, Lars Petter Nordhaug, Roy Hegreberg, Håvard Nybø, Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen, Stian Remme, Thor Hushovd og Gabriel Rasch. Foto: Bård Idås / Scanpix Vis mer

|||Garvede norske proffsyklister virket nærmest småskremte etter fredagens treningstur i søndagens VM-løype i Sveits.

- Blir det regnvær, får vi et dramatisk VM-ritt. I tøffe utforkjøringer frykter jeg farlige situasjoner. Alle er ikke like flinke der, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Sammen med Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen er han stjerne i det norske nimannslaget. For første gang stiller Norge fullt lag i proffenes landeveisritt.

Søndag kjører de 262,2 kilometer (19 runder). 4655 meter stigning venter rytterne.

- Løypen var hardere enn ventet. Det overrasket meg noe. Få vil komme samlet i mål, sa Thor Hushovd på fredagens norske pressetreff, som fant sted på det norske hotellet i Italia, bare ti kilometer fra den sveitsiske VM-byen Mendrisio ved Luganosjøen.

Noe snakk om kapteinsrollen i det norske laget har det vært den senere tid.

Ikke i samme form
- Thor og Kurt Asle tar de beslutninger som er nødvendig underveis, opplyste Steffen Kjærgaard.

- Dette bør ikke by på de store problemene. Vi kan aldri dominere feltet, men vi skal bite fra oss. Det blir å sitte med. Andre er hvassere enn oss. Det blir nok et spill mellom Spania og Italia, mente Hushovd, som er i god form til VM.

- Den er nok ikke den samme som foran vårklassikerne og Tour de France, men hakket under, sa Hushovd, som slo fast at VM-løypen ikke favoriserer ham.

Ingen dramatikk
I proffenes landeveisritt har ikke Hushovd til nå fått det til å stemme. Beste er 19.-plassen for to år siden. I 2005 i Madrid passet VM-løypen Hushovd som hånd i hanske, men han hadde ikke dagen. Om to år i København er det igjen Hushovd-løype.

- Jeg håper formen er prikket inn, men det blir hardt. Thor og Edvard er av de beste spurterne i verden, men det er nok i lettere løyper. Vi får gjøre vårt beste og hjelpe hverandre, men vi er ikke gode nok som lag til å prege rittet. Dramatikk rundt noe kapteinsverv er det slettes ikke, slo proffveteran Arvesen fast.

I det norske laget er de samstemte i at ryttere som Alejandro Valverde, Damiano Cunego og Samuel Sanchez er favoritter. I bakgrunn lurer også tempovinner og hjemmehåpet Fabian Cancellara.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling