VM-løypen i Qatar endres drastisk

– Elementene for et hardt ritt med sidevind på plass, sier legenden Eddy Merckx.

QATAR: Som et slags prøve-VM ble Pearl-øyen forsert fire ganger under en av etappen i Tour of Qatar tidligere i år. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) 
QATAR: Som et slags prøve-VM ble Pearl-øyen forsert fire ganger under en av etappen i Tour of Qatar tidligere i år. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Frykten var at landeveis-VM i Qatar (16. oktober) ikke skulle bli så mye mer enn et langt kermis-ritt. Ettersom brorparten av det 260 kilometer lange rittet var lagt til den kunstige øyen Pearl (en 15 km lang rundløype), var utsiktene for noe annet utfall enn en massespurt svært dårlige.

Men 47 dager før mesterskapet går av stabelen, har arrangøren tatt betydelige grep. Antall kilometer som skal sykles gjennom vindeksponerte ørkenområder er ifølge Het Nieuwsblad nesten fordoblet, fra 80 til 151. Løypeendringen kan åpne rittet mer opp og redusere sjansene for en massespurt betydelig.

Det var etter generalprøven i Tour of Qatar at arrangøren fikk tilbakemelding fra rytterne om traseen. Alexander Kristoff (Katusha), som vant etappen, var ikke blant de mest kritiske, men påpekte likevel noen vesentlig.

– Rundløypen er ikke som de veiene man vanligvis kjører her. Normalt sett kjører vi lange strekker ute i ørkenen, sa Kristoff – en av gullfavorittene før mesterskapet i Doha.

Edvald Boasson Hagen syklet også «prøve-VM etappen» i mars og uttrykte sin klare misnøye med rundløypen den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer