VM-mareritt: - Redde

Den slovenske hopptreneren, Zoran Zupancic, testet positivt for corona i VM. Lagets stjerne, Ema Klinec, fryktet smitten hadde spredt seg i troppen. - Vi ble redde, sier hun til Dagbladet.

SNAKKER UT: Ema Klinec. Foto: Bjørn Langsem
SNAKKER UT: Ema Klinec. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Flere av de positive testene under ski-VM knyttes til hoppmiljøet. Seinest onsdag kom nyheten om at Halvor Egner Graneruds VM er over, etter å ha testet positivt for corona.

Blant dem som også er smittet er den slovenske hovedtreneren Zoran Zupancic. Det samme gjelder den italienske hopperen Jessica Malsiner - og en person i det italienske støtteapparatet. Totalt er ni personer smittet i mesterskapet.

Den slovenske VM-stjerna Ema Klinec forteller til Dagbladet at treneren nå har forlatt Tyskland.

SMITTET: Zoran Zupancic. Foto: Det slovenske skiforbundet
SMITTET: Zoran Zupancic. Foto: Det slovenske skiforbundet Vis mer

- Han dro tilbake til Slovenia i går. Han følte seg litt syk, og hadde smerter i musklene. Nå vil vi hoppe for ham, forteller Klinec, som tok VM-gull i normalbakken torsdag.

FAVORITT: Ema Klinec er blant favorittene til å vinne VM-gull i den store bakken onsdag. Foto: Bjørn Langsem
FAVORITT: Ema Klinec er blant favorittene til å vinne VM-gull i den store bakken onsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Dagbladet møter henne på sletta i Schattenbergbakken i Oberstdorf. Hun har nettopp gjort unna tirsdagens kvalifisering, som endte på andreplass. Marita Kramer fra Østerrike vant, mens Maren Lundby ble Norges beste på sjetteplass.

Storbakkerennet starter klokka 17.15 onsdag. De norske jentene har alle testet negativt på sine tester. Sportssjef Clas Brede Bråthen informerte onsdag morgen om at Graneruds positive test ikke ødelegger for de norske jentenes deltakelse.

Blant flere av de kvinnelige VM-hopperne har det vært en nervøs stemning etter at de positive coronatilfellene ble kjent for fire dager siden. Klinec er blant dem som har vært tettest på hendelsene - i og med at treneren ble smittet.

- Det var tøft. Zoran er en strålende trener. Han kan være streng, men han motiverer deg veldig, sier hun.

VARME: Se Dagbladets VM-magasin. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Klinec forteller at hun har hørt en del som har pratet om det som har skjedd. Samtidig poengterer hun at de slovenske jentene blir coronatestet to ganger om dagen.

- Vi er friske, bedyrer skihopperen.

Så opplyser hun at både hun selv og to andre lagvenninner fikk corona i fjor høst. Det betyr at de i utgangspunktet skal være immune. Men det har vært tilfeller der coronaen har blomstret opp på nytt.

- Nika Kriznar og Spela Rogelj fikk corona i oktober. Selv fikk jeg det i desember. Egentlig er det bare to jenter på laget som ikke har hatt det ennå. Men du vet aldri.

Hun fortsetter:

- Vi ble redde da treneren fikk det. Men vi blir testet hver dag. Det er best for hjertene våre.

Laget blir nå ledet av assistenttreneren. Og sportslig ser dette ikke ut til å ha rammet de slovenske jentene nevneverdig. Dagen etter gullet til Klinec i normalbakken, hoppet slovenerne inn til sølv i lagkonkurransen bak Østerrike.

- Hvordan føler du seg selv etter coronaen?

- Det var en sjokkerende beskjed å få. Men jeg har klart å komme tilbake i form.

Silje Opseth, som kom på 15. plass i kvalifiseringen, forteller at hun «nesten fikk sjokk» da hun hørte om smitten i hoppmiljøet under VM.

- Jeg har nok prøvd å holde enda større avstand helt bevisst etter at jeg fikk vite om utbruddene, sier hun.

MISFORNØYD MED KVALIKEN: Silje Opseth. Foto: Bjørn Langsem
MISFORNØYD MED KVALIKEN: Silje Opseth. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Klinec har ikke hatt den enkleste veien til VM. Hun har vært gjennom to kneskader i karrieren. At følelsene tok overhånd da hun vant i normalbakken, er ikke vanskelig å forstå.

- Hvem er favoritt i storbakkerennet onsdag?

- Marita Kramer har vært den mest stabile hopperen. Jeg vil også prøve å få til noen gode hopp, uten at jeg vil si for mye om målet, sier hun.

Dette er første gang i historien at kvinnene hopper i stor bakke i VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer