VM-mareritt for Marion

Det ble helt stille da Marion Jones (23) falt sammen under semifinalen på 200-meter i kveld. Jenta ble bært ut på båre mens ektemann C.J. Hunter sprang fortvilet ved siden av. Nå kan hele VM være ødelagt for jenta alle trodde skulle bli kronet til årets VM-dronning.

Jones hadde som mål å ta fire VM-gull i årets mesterskap. Nå kan det se ut som at drømmen er knust.

Etter to timers behandling, dro Jones fra sykestua på Olympiastadionen. Jenta var omringet av sin ektemann, gullmedaljevinneren i kulestøt, C. J. Hunter, og en rekke andre personer. Jenta så ned i bakken og var iført en blå treningsdress. Hun sa ikke et ord til de mange oppmøtte journalistene.

Krampe i ryggen

- Marion hadde kramper i ryggmuskulaturen. Hun får nå behandling - samtidig som legene forsøker å finne ut hvor alvorlig skaden egentlig er, forteller pressetalskvinne for det amerikanske laget, Jennifer Tilton til Dagbladet :på nettet rundt klokka 22.15 i kveld.

Ingen kunne klokka 22.45 svare på om jenta blir innlagt på sykehus. Ei heller om det kan være aktuelt for henne å konkurrere mer i VM.

- Vi kan ikke si noe foreløpig. Ei heller når dere får vite noe mer, forteller Craig Masback, medlem av den amerikanske troppen til Dagbladet :på nettet.

Forvridd

Ganske tidlig i løpet kunne en se at Marion sleit. Etter vel 100 meter begynte hun å ta seg på nedre del av ryggen. 40 meter fra mål falt hun på bakken med ansiktet forvridd av smerte. I flere minutter lå hun og vred seg på løpebanen.

Ektemannen C. J. Hunter satt på tribuneplass. Han reiste seg opp, slo den kraftige arma si ut i lufta. Deretter sprang han ved siden av sin kone som ble fraktet ut av stadionområdet med båre.

Foreløpig er kaoset rundt Marion Jones totalt. Ingen vet hvor alvorlig skaden egentlig er.

Spiste lite

Verdens raskeste sprinter, Maurice Greene, var på banen da Marion gikk i bakken:

- Jeg ønsker henne det beste. Jeg tror hun vil komme tilbake like sterk som hun har vært inntil nå, sier han.

Hans agent, Emmanuel Hudson sier til nyhetsbyrået AP at Jones har hatt problemer med å spise mat den siste tida:

- Hun var lei av maten. I går kveld gikk Charlie Wells ut og kjøpte mat til oss. For maten Marion har hatt har vært ganske ensformig, sier Hudson.

Han fortsetter:

- Det er tragisk. Hun har vært på banen i flere dager, noe som er hardt. Kanskje påkjenningen har vært for stor. Hun har vært her og konkurrert i fem dager nå, sier Hudson.

- Burde dere ha nektet Marion å delta i så mange konkurranser?

- Våre atleter gjør sine egne valg. De vet hva som er best, sier USA-delegat Craig Masback.

Jones innledet VM med klar seier på 100 meter, men klarte «bare» bronse i lengdefinalen. Ved siden av 200 meter skulle hun også løpe på USAs lag 100-meter-stafetten. Hvis hun var i form, ønsket hun også å delta i 400 meter stafett.

Klokka 22.30 tyder mye på at Marions VM-drøm er knust.

RETT UT: Marion Jones rulles ut på båre etter å ha brutt på semifinalen i 200 meter.