Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey:

VM-mysterium. Ingen forstår hvorfor isen smelter: - Det er vanskelig å forklare

Møtte avbryte to Slovakia-kamper.

IS-SMELTING: Kamper til Slovakia i ishockey-VM er blitt avbrutt fordi isen smelter. Arrangøren tror noen saboterer og kaster noe på isen. Foto :REUTERS/Wolfgang Rattay
IS-SMELTING: Kamper til Slovakia i ishockey-VM er blitt avbrutt fordi isen smelter. Arrangøren tror noen saboterer og kaster noe på isen. Foto :REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ishockey-VM pågår i Paris (Frankrike) og Köln (Tyskland) og nå kan Slovakias landslag ha blitt utsatt for sabotasje. Det skriver danske BT.

Slovakia spiller i gruppe A, sammen med danskene, mens Norge er i gruppe B.

Bakgrunnen for mistanken om sabotasje er at det har vært trøbbel med isen i to av Slovakias kamper. Isen ville ikke fryse, og VM-arrangøren mener dette er mystisk. De mener noe kan ha blitt kastet på isen.

- Saken undersøkes, men vi er sikre på at det ikke har noe med utstyret vårt å gjøre. Alt utstyr og kjølesystem er dobbeltsjekket. Så det må være noe som kommer utenfra, sier Michael Makos, sportssjef for VM-arrangementet i Köln, til BT.

- Vanskelig å forklare

Lagene i Slovakias gruppe spiller i den tyske byen. Norge spiller sine kamper i Paris og har derfor ikke opplevd problemene.

I Slovakias kamper mot Russland måtte dommerne sende spillerne tilbake i garderoben fordi iskvaliteten ikke var god nok. Det skal ha vært flere steder der isen smeltet og ikke ville fryse. Ifølge dansk presse skal det ha vært noe som lignet på olje på isen.

Det mystiske er at dette også skjedde i en av Slovakias andre kamper. Begge gangene skal uhellet ha oppstått nær Slovakias utvisningsboks.

- Det har vært problemer i to kamper, mens i alle kampene i mellom var alt fin. Det er vanskelig å forklare, sier Bakos.

Arrangøren i Köln har varslet at de nå har satt ekstra folk rundt banen for å observere om det er noe uvanlig som skjer, eller blir kastet på isen.

Slovania møter USA i kveld og er sjanseløse på en kvartfinale.

- Stolte

Norges neste kamp er i morgen mot Canada. Håpet om kvartfinale lever, men det er fortsatt helt åpent i gruppe B. Trolig trenger Norge poeng mot Canada og Hviterussland.

- Vi skal være stolte av det vi har gjort. Det er det viktigste her i livet det. Vi skal gjøre alt vi kan. Det er 22 spillere som gjør alt de kan og ofrer seg. Hvis du taper med ett mål da så skal du være stolt av den jobben du har gjort. Det er ikke sikkert at du blir direktør her i livet selv om du har gjort så godt du kan. Men det er en god ting å gjøre så godt du kan. Vi kan ikke dømme alt etter hva som står på tavla, men også på hvordan vi framstår. Vi er et skoleeksempel på en underdog som aldri gir seg. Du kan godt si at vi har flaks i ny og ne, men du får flaks om du ofrer deg, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.