Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  VM-oppkjøringa blir tidenes hardkjør

Landslagssjef Roy Johansen vet at det blir tøft å holde seg i A-VM. Men spillernes form skal det iallfall ikke stå på.

Når hovedtyngden av hockeylandslaget samles i Oslo i dag, er det en knallhard måned som venter dem fram til VM-åpningen mot USA i Riga 5. mai.

-  VM går veldig seint på året, så vi får en lang og hard oppkjøring. Gutta skal få nok å henge fingrene i, for jeg kan love at dette blir tøft, et skikkelig hardkjør. Det blir to-tre isøkter om dagen, i tillegg til fysisk trening og møter. Men det fine med denne gjengen, er at ingen klager. De vet hva som venter oss i VM og hva som kreves når vi møter de beste lagene i verden, sier Roy Johansen til Dagbladet.

Første A-VM

Han leder Norge for femte gang i mesterskap. Men for første gang i A-pulja, hvor Norge ikke har vært siden vi rykket ned i 2001.

I Latvia i mai møter Norge USA, Canada og Danmark i innledende runde. Nasjoner i en helt annen økonomisk klasse enn Norge - som har 3,6 millioner til rådighet over hele sesongen.

-  Vi knapper ned på antall samlingsdøgn og reiser på ukurante tidspunkter for å spare penger. Vi har desidert minst ressurser av alle lag i A-pulja. Andre nasjoner tror oss nesten ikke når vi forteller at mange av våre spillere må jobbe ved siden av ishockeyen. Men vi ønsker å være i A-pulja, så det er bare å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Roy Johansen.

Oppgjøret mot Danmark 9. mai blir trolig avgjørende for om Norge går til mellomrunden eller havner i nedrykkspulja.

-  Sterke bånd

 HARDKJØR:  Østerrike-proff Patrick Thoresen (midten) er ferdig med sesongen, og må forberede seg på et skikkelig hardkjør inn mot A-VM. Foto: Erling Hægeland
HARDKJØR: Østerrike-proff Patrick Thoresen (midten) er ferdig med sesongen, og må forberede seg på et skikkelig hardkjør inn mot A-VM. Foto: Erling Hægeland Vis mer

-  Hva er du mest fornøyd med i dagens tropp?

-  De sterke båndene i laget. Vi har god stemning og trivselen er stor. Og så har vi fått en bra kontinuitet etter hvert. Men jeg skulle ønske at jeg hadde flere å velge mellom, at vi ikke var så sårbare for skader.

Torsdag møter Norge OL-mesteren Sverige til treningskamp på Jordal Amfi i Oslo. Det blir en viktig test for Johansens utvalgte.

NB! I helga ble Morten Ask og Patrick Thoresen ferdig for sesongen i henholdsvis Finland og Østerrike etter at lagene deres røk ut i sluttspillet. To viktige landslagsspillere får dermed flere dager sammen med resten av den norske troppen.

LANDSLAGSSJEFEN: Roy Johansen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media