VM over etter ett minutt for Aanes

Kort mesterskap for bryteren.

Fritz Aanes innsats i bryte-VM varte i ett minutt. Da fikk han plantet begge skuldrene i matta og tapte på fall for tyrkeren Serkan Ozden.

Begge bryterne startet offensivt. Aanes forsøkte seg på en nedrivning med en gang, men endte i knestående, tyrkeren fikk plassert en hodefallskobling, presset nordmannen som måtte gi etter for det knallharde presset fra tyrkeren.

Skuffelsen i den norske leiren var naturlig nok stor etter Aanes tap. Han var den femte norske bryteren i aksjon i Baku, men fikk ikke mer enn en kamp han heller. Totalt ble det bare seks kamper på de fem norske VM - bryterne før eventyret var over.

- Vi er like skuffet alle sammen, men det er feil å kalle dette en fiasko, mente brytepresident Øystein Davidsen. Han sa at målet var å få deltakere kvalifisert til OL, og når det ikke gikk, kommer det til å påvirke forbundets satsing i tiden som kommer.

- Vi kommer til å krumme nakken og stå på videre, for vi har fortsatt ikke gitt opp å få med brytere til OL i Beijing. Det skal vi klare, sa Davidsen som forsøkte å se noe positivt i nederlagets time.

- Vi er ikke stabile nok i et mesterskap med brytere på et så høyt nivå som det har vært her, men vi har luket vekk en del unoter, og hele troppen vår har vist framgang det siste året, slo Davidsen fast etter at den norske innsatsen i bryte-VM var over for denne gang.

(NTB)

FALL-TAP: Fritz Aanes røyk ut av VM etter bare ett minutt.