Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i alpint:

VM-overraskelsen Mowinckel om feiringa: - Det var «fireworks» på innsida

Jublet vilt etter solid 6. plass.

JUBEL: Ragnhild Mowinckel jublet og var glad for en solid 6. plass i Super-G i VM-løypa. Foto: Peter Schneider/Keystone via AP
JUBEL: Ragnhild Mowinckel jublet og var glad for en solid 6. plass i Super-G i VM-løypa. Foto: Peter Schneider/Keystone via AP Vis mer

ST. MORITZ (Dagbladet): Da VM-favorittene skuffet i Super-G, sto Ragnhild Mowinckel (24) for en stor overraskelse ved å kjøre inn til 6. plass.

- Nå er jeg så utrolig lettet over at jeg klarte å slippe meg løs. Det har vært en liten prøvelse fram mot Super-G, men jeg har følt jeg hadde det inne, sier Mowinckel til Dagbladet.

- Fyrverkeri!

Østerrikske Nicole Schmidhofer vant et overraskende VM-gullet. Mowinckel var 0,69 sekunder bak og jublet da hun kom i mål til en fin plassering.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du så den solide tida i mål?

- Det er så mye.... Det er nesten «fireworks» (fyrverkeri) på innsida. Herregud. Det er dritkult. Nå har jeg fått til det jeg hadde håpet på. Det er det som betyr noe for meg, sier Mowinckel til Dagbladet.

Hun har trøblet i Super-G tidligere i år med følgende plasseringer i verdenscupen: 29, 13, 29.

HOPP: Ragnhild Mowinckel i lufta på vei mot mål. Foto:  AFP PHOTO / JOE KLAMAR
HOPP: Ragnhild Mowinckel i lufta på vei mot mål. Foto:  AFP PHOTO / JOE KLAMAR Vis mer

- I dag hadde jeg bestemt meg. Jeg er nærmere enn på veldig lenge og det må jeg ta med meg Jeg er virkelig, virkelig fornøyd. Det føles utrolig godt, sier Mowinckel.

Hun forteller videre:

- Herregud, dette er en fin start og jeg vet jeg har fått det til Nå gleder jeg meg allerede til fortsettelsen. Dette er mitt beste Super-G-renn noensinne. Sjetteplass og VM, det er ikke galt. Det var ekstremt gode forhold i dag. De har gjort en god jobb siden i går og dette er det St. Moritz jeg kjenner, sier hun.

På pallen i dag endte Schmidhofer, som vant 0,33 sekunder foran Tina Weirather. Hjemmefavoritten Lara Gut ble nummer tre. Hun. var 0,36 bak vinneren.

Før start var Gut, Lindsey Vonn (USA) og Ilka Stuhec (Slovenia) favoritter hos bookmakerne. Alle tre skuffet, selv om Gut fikk med seg en VM-bronse. Vonn kjørte ut.

Mowinckel kom også med ros av fartstrener Tron Moger.

- Han er utrolig flink på sitt. Han er en fantastisk trener og veldig opptatt av utvikling. Jeg har jobbet en del med det mentale og fått «røsket opp litt» sier Molde-jenta.

Langt bak

Kristina Riis-Johannessen VM-debuterte med å kjøre ned som nest beste norske. Hun var til slutt 2,27 sekunder bak og endte på 21.-plass.

Maria Therese Tviberg hadde 23.-plass fra forrige VM. Hun hang bra med helt øverst i løypa, men tapte mye nedover og var 2,72 sekunder bak i mål på en 25.-plass til slutt.

Kristin Lysdahl var 2,96 sekunder bak som nummer 27.

Fakta: VM alpint kvinner super-G tirsdag i St. Moritz, Sveits:

Gull: Nicole Schmidhofer, Østerrike 1.21,34,

sølv: Tina Weirather, Liechtenstein 1.21,67,

bronse: Lara Gut, Sveits 1.21,70,

4) Viktoria Rebensburg, Tyskland 1.21,87, 5) Elena Curtoni, Italia 1.21,89, 6) Ragnhild Mowinckel, Norge 1.22,03, 7) Stephanie Venier, Østerrike 1.22,11, 8) Tessa Worley, Frankrike 1.22,18, 8) Federica Brignone, Italia 1.22,18, 10) Sofia Goggia, Italia 1.22,25.

Øvrige norske: 21) Kristina Riis-Johannessen 1.23,61, 25) Maria Therese Tviberg 1.24,06, 27) Kristin Lysdahl 1.24,30.

Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF Vis mer
Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF Vis mer
 Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling