VM-øyeblikket Carlsen reagerer sterkt på: - Det er det dummeste jeg har sett

Ikke fornøyd med resultatene i det nest siste partiet. Raser mot konkurrent. 

FORBANNA ETTER VM-SØLV: Magnus Carlsen spilte remis mot ungarske Peter Leko. Det betyr at det ble VM-sølv i lynsjakk på nordmannen. Dersom Karjakin hadde tapt eller spilt remis i nest siste parti, ville remis i siste parti vært nok for Carlsen-gull. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR / NTB Scanpix
FORBANNA ETTER VM-SØLV: Magnus Carlsen spilte remis mot ungarske Peter Leko. Det betyr at det ble VM-sølv i lynsjakk på nordmannen. Dersom Karjakin hadde tapt eller spilt remis i nest siste parti, ville remis i siste parti vært nok for Carlsen-gull. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det var en forbannet Magnus Carlsen som møtte NRK etter den dramatiske avslutningen, som endte med sølv til nordmannen i lynsjakk.

Carlsen tapte med minst mulig margin etter at både han og Sergej Karjakin endte opp med 16,5 poeng totalt, og sistnevnte tok seieren fordi hans motstandere samlet sett har et høyere ratingsnitt.

Og det var særlig én ting som irriterte Carlsen grenseløst.

RISTER PÅ HODET: Magnus Carlsen mottok sølvmedaljen etter VM i lynsjakk, men her forlater han premieseremonien - tydelig misfornøyd. Video: NRK Vis mer

Det var under det nest siste partiet da Magnus Carlsen slo Vishy Anand. Samtidig spilte Sergej Karjakin mot Radoslaw Wojtaszek, som hadde et gedigent overtak.

Magnus Carlsen sto like ved brettet og fulgte kampen med argusøyne. Og til tross for den forferdelige starten, maktet Karjakin å hente seg inn og til slutt vinne partiet.

- Jeg ble så sint, sier Carlsen til NRK.

- Som mot Wojtaszek. Det er noe av det dummeste jeg har sett, virkelig. Helt sykt, det er helt sykt, sier Carlsen.

Han mener det var utrolig at ikke Wojtaszek vant det nevnte partiet mot Karjakin - med det solide overtaket polakken hadde.

- Det er så enkle ting han overser. Først så har han en stilling hvor alt vinner, det er ikke mulig å sette vekk, så dominerende som han står. Så setter han bort alt, men så bukker Karjakin seg bort igjen. Wojtasjek står til vinst. Det er iallfall ikke mulig å tape. Det eneste jeg trenger er et jævla halvpoeng. Så finner han den eneste måten å tape på, sier Carlsen.

For med remis mellom Wojtaszek og Karjakin, ville remis i det siste partiet vært nok for Carlsen til å vinne VM-gull. Med Karjakin-tap ville Carlsen vært verdensmester allerede før det siste partiet.

- Det er jævla surt. Selvfølgelig kunne jeg gjort ting annerledes også. Men jeg kan ikke gjøre det så veldig mye bedre enn det her. Da er det jævla surt, sier Carlsen.

I stedet spilte Carlsen remis i det siste partiet mot Peter Leko, samtidig som Sergej Karjakin slo Baadur Jobava. Dermed er det russeren som er verdensmester i lynsjakk.