Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lahti-VM 2017

VM-parene: Løgndetektor avslørte sex i landslagsbussen

Dette er VMs turtelduer. 

LØGNDETEKTOR: Calle Halfvarsson stilte opp på NRK-programmet Lahtikrampe.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LØGNDETEKTOR: Calle Halfvarsson stilte opp på NRK-programmet Lahtikrampe.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI / OSLO (Dagbladet): Mellom slim, grums, hardøkter, restitusjon og laguttak - har utøverne i VM mer eller mindre tid til litt privatliv.

Tidligere har den amerikanske fotballspilleren Hope Solo fortalt om ville scener i sommer-OL. Tinder og sjekking har vært et tilbakevendende tema i langrennssirkuset, blant annet under VM i Falun da det ble skrevet flere saker på Tinder-Emma og Petter Northug.

Og det er ikke bare Emil Iversen og Petter Northug som finner på sprell. Den svenske langrennsprofilen Halfvarsson stilte opp på NRK-programmet Lahtikrampe. Der ble han utfordret til å ta en løgndetektortest.

- Har du hatt sex i en landslagsbuss? var et av de første spørsmålene han fikk:

- Nei, svarte Halfvarsson kontant til NRK, samtidig som han fikk et lite, lurt smil rundt munnen.

Pila gikk ned, noe som indikerte løgn.

NRK bekrefter overfor Dagbladet at det var en ekte løgndetektortest, men Halfvarsson utbroderte ikke noe mer om historien i programmet.

Uansett.

Blant de 683 utøverne som satser alt for å bli best i verden - finnes det flere som har funnet lykken innad i idrettsverden.

Dagbladet har, med god hjelp av Expressen, funnet fram flere av idrettsparene i langrenn som kjemper om en plass i VM.

Jennie Öberg (27) og Calle Halfvarsson, 27

Det svenske paret har holdt sammen i drøye fem år. Og det har ikke vært helt uten kontroverser. Öbergs far, Lars, var nemlig landslagssjef da de to fant lykken.

Pappa Öberg er nå ute av landslaget, men de to er fortsatt et par, og har holdt sammen gjennom trøblete tider som toppidrettsutøvere.

Glad midsommar önskar jag och min älskade @obergjennie!??

Et innlegg delt av Calle Halfvarsson (@chalfvarsson)

Begge har slitt med sykdom og skader denne sesongen. Halfvarsson konkurrerer under VM, mens Öberg ble vraket til mesterskapet.

I et intervju forteller hun at paret er glad de har hatt hverandre i den tunge tida:

- Vi er flinke på å hjelpe hverandre, sier Jennie Öberg til Expressen.

Jelena Soboleva (25) og Sergej Ustjugov (24)

Mens Ustjugov har gjort livet surt for Sundby og de andre norske langrennsløperne den siste tida, har kjæresten Jelena Soboleva ikke hatt det enkelt i sin aktive karriere.

24-åringen har VM-gull fra juniorklassen, men har slitt med å slå gjennom i verdenscupsirkuset. Til VG tidligere i år sa Soboleva at de to har vært kjærester i sju år.

- Han er så snill og omtenksom. Han hjelper alle. Og han er min, sier den russiske langrennsløperen. Der forteller den russiske langrennsjenta at superstjerna elsker MMA og Play Station.

Ustjugov har vært i variabelt humør under VM i Lahti, men er en varm og godhjertet fyr når han legger konkurranseinstinktet til side. På Dagbladets spørsmål om han deler premiepengene med kjæresten, sier han:

- Haha, vi får se. Hva jeg gjør med pengene, er hemmelig. Men jeg kan spandere noe på henne. Jelena betyr mye for meg. Hun er skiløper selv og forstår meg, sier Ustjugov til Dagbladet.

Anna Haag (30) og Emil Jönsson (31)

Det er tydelig svært god stemning i den svenske troppen. Ikke mindre enn tre av parene på denne lista er hos «Söta bror» De to har vært et par helt siden de møttes ved en tilfeldighet på Skigymnaset, og har reist land og strand rundt sammen som aktive idrettsutøvere.

De to har også startet skiklubben «Anna & Emils Sportsklubb».

Paret forlovet seg da Haag fylte 30 år. Det var nøye planlagt så han skulle overraske henne:

- Jeg antok at hun ikke kom til å tenke på det da. Det var en suksess, sier Jönsson.

Under VM i Lahti har Dagbladet snakket med turtelduene. Begge er sprudlende og positive til norske spøker og ordkriger.

- Emil og Petter Northug har en hard tone i mediene, men i virkeligheten snakker de helt normalt. Det inntrykket mange kanskje har av Emil gjennom mediene, er ikke den jeg kjenner fra hjemmebane. Han er varm, omtenksom og morsom, sier Haag til Dagbladet.

Greta Laurent (24) og Federico Pellegrino (26)

???????? #dayoff #justmeandyou #happy

Et innlegg delt av Federico Pellegrino ?????? (@chiccopelle)

Den nybakte verdensmesteren Pellegrino feiret gullet sammen med lagkamerater og kjæresten Greta Laurent. Med det reddet han familiens ære. Laurent tok seg videre fra prologen på VM-sprinten, men røk ut i kvartfinalene.

I et intervju med La Stampa har 26-åringen fortalt at møtet med Laurent forandret han totalt:

- Tidligere var jeg uvøren og vill. Nå er jeg mye mer strukturert. Det kan jeg takke Greta for. Hun har hjulpet meg til å forstå verdien av å følge reglene og vise respekt. Det er ikke greit å være seint ute. Hun har kurert meg.

Dagbladet snakket med Pellegrino etter VM-gullet på sprinten. I tillegg til å hylle det norske stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo, snakket han varmt om teamet rundt seg, deriblant kjæresten.

- Alene er jeg sjanseløs. Jeg har fantastiske folk rundt meg, både trenere, lagkamerater og min kjæreste. Hun betyr ekstremt mye for meg, sier Pellegrino.

Mari Eide (27) og Anders Gløersen (30):

De er begge med i den norske VM-troppen, men har ikke fått muligheten til å gå noen løp ennå. De får heller ikke muligheten til å se hverandre under mesterskapet.

Eide kjempet om en plass til sprinten, mens Gløersen er reserve til 15-kilometeren og skal etter planen gå femmila.

Eide forteller til Oppland Arbeiderblad at livet som toppidrettsutøver og kjærester er både hyggelig og utfordrende:

- Vi har vært sammen i ni år. Faktisk tid sammen er kanskje tre år. Slik er det, og vi vet jo begge hva som kreves. Derfor har vi selvsagt stor forståelse for at det er slik. Det er også fordeler. Før sesongen laget vi noen felles arbeidsoppgaver. Blant annet at vi hviler en halvtime hver dag og at vi skulle legge oss før 22.30.

Kerttu Niskanen (28) Juho Mikkonen (26)

Søstera til Emil Iversens dansepartner (Iivo Niskanen) har funnet lykken med Juho Mikkonen. Mikkonen ble nylig vraket til sesongens høydepunkt i Lahti, men er likevel på plass.

Hyvää Joulua! Merry Xmas! ?

Et innlegg delt av kerttu (@kerttuniskanen)

Til Expressen sier han:

- Jeg er på mange måter som en andretrener for henne, og kommer med innspill underveis.

Niskanen på sin side har gått inn til en femteplass på lagsprinten..

Maria Nordström (25) og Karl-Johan Westberg (24)

Det tredje og siste svenske VM-paret har ikke hatt et ålreit mesterskap. Westberg røk ut allerede i sprintprologen, mens Maria er i den svenske VM- troppen som reserve.

Det fikk hun lov til etter å blant annet ha gått inn til sin første verdenscupseier denne sesongen.

Katja Visnar (32) og Ola Vigen Hattestad, 34

Ola Vigen Hattestad og samboeren Katja Visnar har mye mer å tenke på enn bare idretten. Hattestad har fått sønnen Ludvig sammen med den slovenske langrennssprinteren Katja Visnar.

God påske fra oss

Et innlegg delt av Ola Vigen Hattestad (@olavigenhattestad)

- Jeg synes det har gått veldig fint å være far og langrennsløper. Jeg må være litt mer strukturert, fortalte han til Dagbladet i vinter.

Den norske sprintkanonen med 13 verdenscupseirer, ett OL-gull, to VM-gull og to totalseirer i sprintverdenscupen har kjempet en hard kamp for å rekke VM, men ble ikke tatt ut til årets mesterskap.

Det ble derimot Visnar, som ble 21 på sprinten og åtte på lagsprinten.

Sophie Caldwell (26) og Simeon Hamilton (29)

Shoulda put my headphones up 🙅😜🚫 #teambose

Et innlegg delt av Sophie Caldwell (@sophiecaldwell)

Sophie Caldwell er en del av et lag i stor framgang. USA tok andre-, tredje- og sjetteplassen på sprintfinalen i VM. Caldwell har også bemerket seg med en seier under årets utgave av Tour de Ski.

Da skrev Simeon Hamilton:

- Jeg kunne ikke vært mer stolt av henne. Hun er enestående og unik.

Hamiltons VM var ferdig da han røk ut av kvartfinalen i VM-sprinten.

WENG HYLLER BJØRGEN: Heidi Weng hinter om at nøkkelen til suksess er å bli gravid. Bjørgen mener det er bare å kjøre på. Video: Lise Rafaelsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media