VM-pokalen skadd i feiringen. Men synderen slapp med skrekken

- Vi har prøvd å finne ut hva som skjedde.

POKAL-UHELL: Bastian Schweinsteiger, Per Mertesacker, Manuel Neuer,  Kevin Grosskreutz og Lukas Podolski poserer med VM-pokalen - men i gullrusen har en spiller mistet og skadet pokalen. Foto:   AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR
POKAL-UHELL: Bastian Schweinsteiger, Per Mertesacker, Manuel Neuer, Kevin Grosskreutz og Lukas Podolski poserer med VM-pokalen - men i gullrusen har en spiller mistet og skadet pokalen. Foto: AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nøyaktig ei uke siden Tyskland ble verdensmestere i fotball - og glade tyske stjernespillere kunne ta med VM-trofeet hjem fra Brasil.

Men alt gikk ikke smertefritt i feiringa og VM-pokalen ble skadd, skriver tysk presse.

Det bekrefter også Wolfgang Niersbach, presidenten i det tyske fotballforbundet.

- Den er sprukket. Men fortvil ikke, vi har spesialister som kan reparere den, sier Niersbach ifølge Welt.

De tyske landslagsspillerne landet i Berlin mandag denne uka og det var stor feiring i hovedstaden. Bildene viste jublende verdensmestere poserende med VM-trofeet.

«Pokalen skadd etter vill fest», skriver tyske Bild.

Men hvem som har skylda for uhellet, er ikke kjent.

- Vi har prøvd å finne ut hva som skjedde, men etterforskningen er avsluttet uten resultat, sier Niersbach.

Replika For synderen som har ødelagt pokalen er det en fattig trøst at pokalen som tyskerne hadde med tilbake fra Brasil-VM er en replika av det egentlige troféet som løftes på selve finaledagen.

Det orginale VM-troféet kan ikke vinnes og forblir i Fifas besittelse.

FEIRET: Lukas Podolsk, Thomas Müller og Per Mertesacker under paraden i Berlin mandag. Foto: AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR
FEIRET: Lukas Podolsk, Thomas Müller og Per Mertesacker under paraden i Berlin mandag. Foto: AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR Vis mer

Men hver VM-vinner får en replika til odel og eie.

Orginalen er 36,8 centimeter høy og veier 6,175 kilo. Den er laget av 18 karat gull, ifølge Fifa. Replikaen som VM-vinnerne får ta med seg til sitt eget land er laget av bronse.

Tyskernes trofé skal stilles ut i forbundets lokaler i Frankfurt. Orginalen står hos Fifa i Sveits.

Pokal-tabber De tyske VM-vinnerne er ikke de første som opplever trøbbel med et trofé.

I 2011 mistet Real Madrids Sergio Ramos Copa del Rey-troféet under lagbussen da de feiret finaleseieren mot Barcelona i Madrids gater.

Samme år var tidligere Ajax-keeper Maarten Stekelenburg uvanlig slepphendt da han mistet sølvfatet som tildelses vinneren av Æresdivisjonen.

Fatet deiset i asfalten, også dette under feiring i en buss.

I 2005 fikk Champions League-pokalen til Liverpool en bulk da det falt i bakken under feiring. Det skjedde på hotellet i Istanbul, og endte med en bulk i håndtaket.

ORGINALEN: Philipp Lahm løfter VM-pokalen etter finaleseieren. Foto: EPA/Ballesteros
ORGINALEN: Philipp Lahm løfter VM-pokalen etter finaleseieren. Foto: EPA/Ballesteros Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer