Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-premieren avlyst

Værgudene er ikke på VM-arrangørenes side: Snøvær og vind satte en stopper for åpningsøvelsen i alpin-VM i Vail i kveld.

Dermed fikk VM-arrangøren den verst tenkelige starten på mesterskapet. Nå kommer Super-G-konkurransen trolig til å bli kjørt i morgen tidlig, lokal tid.

Været skifter raskt i Vail. I går opplevde VM-folket det reneste påskeværet. I dag kom snøværet og få trodde det var mulig å sette i gang kvinnenes Super-G-konkurranse.

Men i 21-tida norsk tid kom plutselig sola tilbake: Arrangørene øynet håp.

Kort tid etterpå kom imidlertid det kraftige snøværet tilbake, og det ikke var annet å gjøre enn og avlyse øvelsen.

Kjedelig

Norges Super-G-kjørere Trude Gimle, Trine Bakke og Kristine Kristiansen var ikke synlig skuffet over at åpningsrennet i VM ble avlyst:

- Det er kjedelig å sitte her og vente, men vi kan ikke styre været, sier Kristine Kristiansen til NRK TV Sporten i kveld.

Kristine får støtte av treneren sin, Jon Arne Bjerknes:

- Avlysningen er bare et gode. Jentene hadde tidlige startnummer, så vi er svært glade for avgjørelsen, forteller treneren.

Lett avgjørelse

Snøværet var i dag så tett at forholdene ville blitt svært ulike for kjørerne. Dermed var det ingen vanskelig avgjørelse for juryen.

- Det var ikke forsvarlig å sette i gang ett renn i dag. Værmeldingen utover dagen var så dårlige at det ikke var noen vits i å utsette rennet lenger, forteller teknisk delegat Svein Mundal til TV Sporten.

Bedre i morgen

Værmeldingen for i morgen er bedre enn i dag: Delvis skyet med delvis glimt av sol, er meldingen fra meterologisk institutt.

Klokka 01.30 i natt blir det bestemt hva som kommer til å skje i morgen. Mennenes Super-G-konkurranse skal i utgangspunktet gå klokka 20.30 norsk tid.

Kvinnenes utsatte Super-G-renn kan også gå i morgen. I så fall kommer konkurransen trolig til å bli kjørt tidlig i morgen, lokal tid.

DET SNØR, DET SNØR:</B> Værgudene var ikke på VM-arrangørenes side i dag: Super-G-rennet ble avlyst grunnet kraftig snøvær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media