Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-profil med totalslakt: - Kyss meg der sola aldri skinner

Men Hergeirsson bryr seg ikke om dommere.

DØMMER NORGE IGJEN: De slovenske dommerne Bojan Lah og David  Sok fra Slovenia skal lede Norge - Romania i kveld. Den danske spilleren Ann Grete Nørgaard slakter det generelle nivået blant dommerne i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DØMMER NORGE IGJEN: De slovenske dommerne Bojan Lah og David Sok fra Slovenia skal lede Norge - Romania i kveld. Den danske spilleren Ann Grete Nørgaard slakter det generelle nivået blant dommerne i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Semifinale i kveld: Norge - Romania (20.45)

HERNING (Dagbladet): Det slovenske dommerparet Bojan Lah og David Sok fikk en travel kveld på jobb i kvartfinalen mellom Norge og Montenegro. Totalt tolv to-minuttere og ett rødt kort ble delt ut og Montenegro-spillerne var forbanna etterpå.

Nå er Lah og Sok satt opp til å dømme Norge på nytt: I kveldens semifinale mot Romania.

Norge-trener Thorir Hergeirsson fortalte til Dagbladet etter kampen sist at han stusset over flere avgjørelser og det var «situasjoner han ikke skjønte noe av».

Før kveldens oppgjør er Hergeirsson langt mer diplomatisk på spørsmål fra Dagbladet om dommerinnsatsen.

- Jeg har sett kampen i reprise og begge lagene kunne fått flere utvisninger. Begge lagene kunne fått flere straffer. Det er jevnt begge veier, sier Hergeirsson til Dagbladet med et lurt smil.

- Jeg henger meg ikke så mye opp i sånt akkurat nå. Dommerne gjør så godt de kan. De er ærlige gutter og er veldig seriøse. Jeg regner med de vil gjøre en god kamp i kveld.

- Har dommerne vært gode nok så langt i VM?

FORBANNA: Ann Grete Nørgaard.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORBANNA: Ann Grete Nørgaard. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Vi evaluerer ikke et mesterskap før det er ferdig, sier Hergeirsson.

Montenegro-spillerne slaktet kamplederne overfor Dagbladet etter kvartfinaledramaet onsdag. Og nå kommer det mer kritikk.

Slakt Den danske VM-spilleren Ann Grete Nørgaard (32) langer ut mot det generelle nivået blant pipeblåserne.

- Det har vært noen hjernedøde utvisninger, spesielt i starten. Sånn setter de standarden og det må vi forholde oss til, sier Nørgaard ifølge danske Ekstra Bladet.

Nørgaard mener det bør være et høyere nivå blant kamplederne og hevder enkelte av dagens dommerpar i VM ikke ville fått være med i et VM for herrer.

- Det der med likestilling mellom menn og kvinner er piss. Kyss meg der sola aldri skinner. Det finnes ikke likestilling og vi blir grovt nedprioritert, sier spilleren.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) forstår ikke utspillet.

- Vi er ikke enige i kritikken. Faktisk har vi valgt ut de beste dommerne og vi synes standarden generelt har vært god, ser Patric Strub i IHF til BT.

Nørgaard er heller ikke nådig i sin omtale av IHF.

- At det på en latterlig IHF-konferanse er vært snakk om å spille med rosa baller og skjørt er nedverdigende. Vi vil bli tatt på alvor, sier den danske spilleren.

VM-arrangøren har valgt å tilfredstille de som etterlyser kjønnsbalanse i kveldens semifinaler:

I Nederland - Polen er Vanja Antic og Jelenca Jevic fra Serbia dommere. Begge er kvinner.

Slovenske Bojan Lah og David Sok dømmer Norge - Romania.

Undret Flere av de norske spillerne stusset også på mange avgjørelser i kvartfinalen mot Montenegro.

- Det var en kaoskamp, sa lagkaptein Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Dommerne mistet kontrollen etter hvert, sa Nora Mørk til Dagbladet.

- Det hjelper ikke å klage på dommeren, men da jeg blir utvist for å dra litt i trøya, så tenker jeg: «Hallo, ser dere ikke hva som skjer i den andre enden», sa Heidi Løke til Dagbladet.

Norge - Romania har avkast klokka 20.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media