VM-prøver testes på nytt

Flere stjerner fra friidretts-VM kan få en forsinket smell på designerdopet THG.

Samtlige urinprøver fra friidretts-VM i august vil bli testet på nytt etter oppdagelsen av det nye designerdopet i USA. Det er ennå ikke avslørt hvilke utøvere som skal ha testet positivt på det nye dopet i USA, men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) vil undersøke om de samme kan ha vært dopet i VM også.

- Vi retester alle som gjennomførte dopingtester i VM, opplyser IAAFs talsmann Nick Davies.

Sist torsdag ble det kjent at en rekke amerikanske friidrettsutøvere hadde testet positivt på steroidet tetrahydrogestrinone i det amerikanske mesterskapet i juni.

En rekke nasjoner har samarbeidet om å utvikle testen som er i stand til å oppdage det nye designerstoffet, som inntil for få uker siden ikke lot seg spore.

ustralia er blant de landene som har samarbeidet med USAs antidopingbyrå i dette arbeidet. Også i Australia er det varslet retesting av tidligere avleverte urinprøver.

I USA er det satt i gang en føderal undersøkelse rundt designersteroidet. Det er ventet at stjerner som Marion Jones og Tim Montgomery blir innkalt til høring senere denne uken.

Begge skal ha vært tilknyttet BALCO-laboratoriet, som er mistenkt for å ha stått bak utviklingen av designerdopet. Baseballstjernen Giambi og andre kjente idrettsfolk er innkalt for å forklare seg.

(NTB-Reuters-AFP)