VM-rally på Karl Johan

Sjekk ut planene for et norsk Petter Solberg-show.

Norges Bilsportforbund vil kapre vinterrunden i VM fra Sverige. I dag legges Rally VM-Invests planer fram, og det er ikke bare snø og is i hedmarkskogene det er snakk om.

Ifølge Glåmdalen vil utredningsgruppa ha start og mål i Oslo sentrum, på Karl Johan. Og de norske rallyinvestorene vil ha superetappe i Holmenkollen.

Aktuelle serviceplasser er Lillestrøm, travbanen i Kongsvinger og Vikingskipet på Hamar.

Offisielt vil ingen bekrefte planene avisa skriver om i dag. Men storslått skal det bli.

- Vi skal levere noe som FIA, Det internasjonale bilsportforbundet, ønsker, det vil si et spektakulært rally som verden aldri tidligere har sett maken til, sier Erik Veiby i Rally-VM Invest til avisa.

Mange av fartsetappene i et norsk rally kommer trolig til å bli lagt til Finnskogen.

- Dette er hele Norges VM-løp, men det er avgjørende viktig å bygge på den arrangørkompetansen som allerede finnes her til lands. Brorparten av dem som arrangerer NM-løp holder til i Kongsvinger-, Elverum- og Hamar-distriktet. Dessuten finnes det mange FIA-rapporter som forteller om superbe rallyetapper på Finnskogen, sier Veiby.

Om planene vedtas må rally-fansen smøre seg med tålmodighet. Trolig kan ikke Norge få en VM-runde før i 2006 eller 2007.

Og det forutsetter at det internasjonale motorsportforbundet FIA vil vrake Sveriges løp i Hagfors, som har slitt med snøfattige veier.

FRES I HOLMENKOLLEN:</B> Her suser Petter Solberg avgårde i Rally Sweden. I Norge skal rallykongen få kjøre både på Karl Johan og i Holmenkollen.