Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-rally til Hedmark

Petter Solberg og co. på hjemmebane i februar neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette er en fantastisk nyhet for Norge, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske til Dagbladet.no.

-Vi har fått en dobbel seier i dag; ikke bare fikk vi VM-rally til neste år, forslaget om en rotasjonsordning ble nedstemt. Dette betyr at vi har mye større sjanser for å få rally-runder igjen, sier Giske.

Første gang i Norge

Gladmeldingen til alle rallyentuasiaster kom i ettermiddag: Det internasjonale bilportforbundet har tildelt Hedmark og Norge en VM-runde i rally neste år. Det blir første gang Solberg-brødrene kan kjøre om VM-poeng på norske veier.

Den norske VM-runden skal kjøres 14. - 18. februar neste år. Ni land er tilbudt VM-runder i tre år, Norge og Portugal er tilbudt VM-rally for ett år i første omgang.

VM-runden blir kjørt i Kongsvinger-området, og Haslemoen blir trolig base. Den første norske VM-runden skal kjøres i tilknytning til det tradisjonsrike svenske vinterrallyet rett på andre siden av grensen.

Det svenske vinterrallyet har vært fast inne på VM-rundene i mange år, og tildelingen til Norge, Hedmark og Kongsvinger lover godt for en permanent norsk VM-runde.

Statsministeren gratulerer

 JUBEL HJEMME OGSÅ?  14. - 18. februar går den første norske VM-runden i rally i Kongsvinger-traktene. Her jubler Petter Solberg etter en av spesialetappene i VM-runden på Akropolis tidligere i år. Foto: Scanpix.
JUBEL HJEMME OGSÅ? 14. - 18. februar går den første norske VM-runden i rally i Kongsvinger-traktene. Her jubler Petter Solberg etter en av spesialetappene i VM-runden på Akropolis tidligere i år. Foto: Scanpix. Vis mer

Også ststminister Jens Stoltenberg er strålende fornøyd med å få rally-vm til Norge.

-Rally-VM er en av verdens største sportsbegivenheter, sier statsminister Jens Stoltenberg, og gratulerer Rally Norway med beslutningen fra det Internasjonale bilsportsforbundet (FIA) om å legge en av de årlige VM-rundene til Norge og Hedmark.

Trond Giske tenker også på  alle de positive ringvirkningene dette vil få for Norge og innlandsnorge.

- Dette er fantastisk for publikum og for førerne som nå endelig får kjøre i Norge. Samtidig har dette arrangementet enorm reklameverdi, med vinterbilder fra Hedmark som sendes ut til hele verden, sier Giske.

- Her får vi virkelig vist fram Norge til et nytt publikum.

Vil samle VM-rundene

Det koster store penger å flytte deltakere og biler verden rundt i det årlige VM-sirkuset, og Det internasjonale bilsportforbundet har vært opptatt av å finne arrangørsteder som ligger tett til hverandre.

Regjeringen har gitt tilsagn om statlig garanti til vinterens VM-runde.