VM reddet for Ådne

Ådne Søndrål får nye skøyter og dermed er resten av sesongen reddet.

- Jeg får ikke det nye paret tidsnok til v-cupavslutninga i Heerenveen, men til VM enkeltdistanser er alt i orden, sier Ådne til Dagbladet.

Ådne hadde maksimal uflaks da superparet ble stjålet på flyplassen i Milano fredag kveld. Til gjengjeld var det flaks at den japanske SSS-fabrikken i Okaia hadde liggende på lager et avstøp av Ådnes føtter.

I utgangspunktet håpet Ådne Søndrål at en fra fabrikken kunne ta turen til Norge for å ta nytt avstøp. Det ble ikke nødvendig.

- Forrige gang jeg var på fabrikken i Japan tok de to avstøp av de merkelige beina mine. De lagde to par skøyter, men heldigvis brukte de bare det ene avstøpet.

- De hadde ett eneste avstøp liggende på hele fabrikken, og det var av beina mine.

- Jobben med å sy nye skøyter er allerede i gang, og de ligger klare når jeg kommer til Nagano om i slutten av måneden. Da har jeg over ei uke på meg til å gå inn det nye paret og det er mer enn nok, sier Ådne.

Blir perfekt

- Tror du resultatet blir bra nok ettersom avstøpet var gammelt?

- Beina mine har iallfall ikke forandret fasong på to år. Selvsagt kan man aldri garantere noe som helst, for skøyteskoen må syes for hånd. Men de tidligere parene SSS-fabrikken har laget, har alltid vært helt perfekte. Derfor er jeg stor optimist.

Ombygd skøyte

- Hva slags skøyter går du på i Heerenveen til helga?

- Ortopeder ved Sophies Minde i Oslo jobbet på spreng i hele går med å bygge om og stive av skoene på det paret som egentlig var utrangert. Resultatet blir selvsagt ikke så bra som den skreddersydde japanske modellen.

- Men de er gode nok til at jeg ikke dummer meg ut i det siste verdenscupløpet, sier Ådne Søndrål.