Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-reporter satt ut: - Helt forferdelig

Fremmede menn plager kvinnelige TV-reportere under fotball-VM. - Fy faen, skal vi bare se bort og late som om det regner? spør kommentator.

HELT UFORBEREDT: Mens Júlia Guimarães forsøker å gjøre jobben sin, kommer en fremmed mann bort og forsøker å kysse henne. Foto: TV Globo
HELT UFORBEREDT: Mens Júlia Guimarães forsøker å gjøre jobben sin, kommer en fremmed mann bort og forsøker å kysse henne. Foto: TV Globo Vis mer

Det har skjedd flere ganger under fotball-VM. Og søndag skjedde det igjen.

Da Júlia Guimarães - som jobber for TV Globo i Brasil - skulle gjøre jobben sin utenfor stadion, kom en fremmed mann bort til henne. Ikke for å la seg intervjue, men uten forvarsel forsøkte han å kysse henne på kinnet.

TV-reporteren klarte å vri seg unna i siste liten. Tydelig sjokkert snudde hun seg mot ham og skrek:

- Det der gjør du ikke igjen!

Hun avsluttet med å si at han måtte ha respekt. I en artikkel på nettsida til Globo uttaler hun seg nå om hendelsen, som du kan se her.

- Helt forferdelig. Du føler deg maktesløs, sier reporteren.

Det var i forbindelse med kampen mellom Japan og Senegal i Ekaterinburg at ubehagelighetene fant sted. Kampen endte 2-2, men det er ikke dette Júlia Guimarães husker best.

- Dette er andre gang jeg opplever dette i Russland. Første gang skjedde det i forbindelse med kampen mellom Egypt og Uruguay. Jeg tror det var en russer som forsøkte å kysse meg. Nå var det definitivt en russer, forteller hun.

- Det var helt grusomt. Denne gang svarte jeg tilbake. Men det er trist at folk ikke forstår at de ikke kan gjøre dette. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan tro at de kan tillate seg dette.

Colombianske Julieth Gonzalez Theran, som jobber for tyske Deutsche Welle, er en annen TV-reporter som er blitt kysset under sending. Dette skjedde i Saransk.

- Jeg forberedte meg til sending i to timer. Da var det ingenting som skjedde. Men straks jeg gikk på lufta, var det en som utnyttet situasjonen, forteller hun.

- Han kom bort, ga meg et kyss - og befølte brystene mine. Jeg var tvunget til å fortsette sendingen. Etterpå så jeg om han var der, men da var han borte.

Også en reporter for svenske Aftonbladet opplevde at en supporter kom bort og kysset henne. Hun ble tatt på flere ganger da hun skulle intervjue flere av supporterne. Selv syntes de at de var festlige. Dette fikk kollega og kommentator Simon Bank til å skrive:

- En kvinne med mikrofon kan ikke være sikker på at hun kan rapportere uten at hun blir tafset eller kysset på - for moro skyld. Skal vi se en annen vei? Skal vi la være å politianmelde overgrep og late som det regner? Fy faen, skal vi virkelig gjøre det? tordner Bank.

TRAKASSERT: Julieth González Therán (26) rapporterte fra fotball-VM for kanalen Deutsche Welle da hun ble overfalt av en mann som kysset henne. Therán sier til Bild at mannen utnyttet at hun var alene, men at hun ikke frykter et nytt overgrep. Video: Deutsche WelleVis mer Vis mer