Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-reserven knuste alle

Eldar Rønning (22) er reserve til VM-laget i sprint. Det synes han er helt i orden. I går slo han rubbel og bit i Reit im Winkl.

REIT IM WINKL (Dagbladet): -  Uttaket var helt greit. Jeg var nummer fem og siden det bare er fire VM-plasser, er det helt greit at jeg ikke får være med på laget til VM, sier Eldar Rønning.

-  Men du verden så moro det var å slå dem som skal konkurrere om VM-gull, gliser han.

Rønning var kjappest i alt på den klassiske sprinten i går. Han vant prologen, vant alle heatene han gikk og var utilnærmelig i finalen.

Etterpå var han bare glad.

Ute av slag

-  Selvsagt er jeg klar over at mange som gikk her i dag kommer rett fra høyden og ikke er i maksimalt slag, som VM-favoritt Jens Arne Svartedal (ble slått ut i prologen), og flere andre. For meg ødelegger ikke det noe av gleden over å vinne. Dette er det desiderte høydepunktet i karrieren, og gir skikkelig inspirasjon til å satse mot OL neste år. Det er målet mitt.

-  Og skulle noen bli sjuke før VM-sprinten, er det bare å ringe. Jeg reiser nedover på flekken, lover Eldar Rønning.

Utlært

En som skal gå VM-sprint, er Odd-Bjørn Hjelmeset.

Han har tidligere påberopt seg manglende erfaring med å gå skulder til skulder med storvokste sprintere i knallharde felt. Det kan han slutte med. I går gikk Hjelmeset smart og taktisk perfekt og fikk betalt med en andreplass.

-  Jo da, det kommer seg. Men fortsatt er jeg for treg i starten. Der har jeg definitivt noe å jobbe med, sier han.

-  Likevel, det kan bli et morsomt VM, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

GLADEST: Sprintkometen Eldar Rønning vant alt som var mulig i Reit im Winkl i går. Men under VM-uttaket var dessverre ikke formen like god.