Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM ryker for Riegelhuth

Linn-Kristin Riegelhuths håndskade er alvorligere enn først antatt. - Ergelig, sier Marit Breivik.

(Dagbladet.no): En liten beinbit i hånda hennes løsnet under Larviks kamp mot Levanger i går. Det viser undersøkelser som ble gjort i dag.

- I og med at bruddet består av tre biter, må det settes inn en liten plate som stabiliserer hånda, sier landslagslege Ola Sand til Norges Håndballforbunds hjemmesider.


-Ergelig

Dermed er det nå helt sikkert at den lynkjappe landslagsspilleren mister håndball-VM i St. Petersburg neste måned.

- Dette er ekstra ergelig fordi hun var i ferd med å komme i stabilt god form, og fordi hun har gjort det godt i mesterskap for oss før, sier landslagssjef Marit Breivik til Dagbladet.no.

I stedet for å spille håndball, må «Linka» Riegelhuth nå belage seg på en operasjon enten i kveld eller i morgen tidlig.

Deretter må hun gå fire uker med gips. Først tre-fire uker etter det igjen er hånda klar til å sette nye kontringsballer i mål.


Mange skader

For Marit Breivik kommer Riegelhuths fraværsmelding på toppen av en allerede kritisk skadesituasjon.

- Vi har fått en uvanlig stor dose i forkant av dette mesterskapet, så nå vil mye avhenge av hva vi får gjort i løpet av ukene fram mot VM, kommenterer Breivik.

På grunn skader på både Katja Nyberg og Gro Hammerseng, blir Birgitte Sættem vurdert som en mulig forsvarspiller for Norge.

Men nå står også Sættem i fare for å måtte melde forfall.

Usikkert ambisjonsnivå

- Hun skal gjennom en medisinsk test i morgen, for å fastslå hvor hun står etter langtidsskaden. Denne testen kan fort ende med at også Birgitte Sættem er uaktuell, sier Breivik.


- Hva gjør alle disse problemene med ambisjonsnivået deres?

- Det skal jeg og spillerne bruke november til å vurdere. Etter denne måneden vet vi også mer om hvor de argeste konkurrentene våre står, sier landslagssjefen.

Den uttalte ambisjonen har tidligere vært å ta medalje.

UTE: Linn-Kristin Riegelhuth er definitivt ute av håndball-VM på grunn av en skade i hånda.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media