PÅKJØRSEL: En finsk rytter ble påkjørt underveis i rittet i Bergen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅKJØRSEL: En finsk rytter ble påkjørt underveis i rittet i Bergen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Sykkel-VM i Bergen

VM-rytter med flere brudd etter å ha krasjet med følgebil og rekkverk

Stygg krasj i Bergen.

(Dagbladet): Den finske rytteren Joni Kanerva har blitt kjørt til sykehus etter at han traff en stillestående følgebil i stort fart på vei ned mot Bergen sentrum.

Til VG sier den finske laglederen Kjell Carlström at rytteren etter forholdene har det fint, at han er ved bevissthet og reagerer.

– Jeg prøvde å snakke med han, men han kunne ikke snakke for han hadde nakkekrage. Han har trolig brukket noen ribbein og kravebein, sier Carlström.

TV 2 har lagt ut et klipp av ulykken der man ser at en irsk følgebil må svinge for å unngå å kjøre inn i bilen foran og Kanerva stuper over bilen og inn i gjerdet rundt løypa som skiller rytteren fra publikum.

– Klokken 16.11 fikk vi melding om at en syklist var blitt skadet i Kong Oscarsgate, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit.

Det var Bergens Tidende som første meldte saken.

Har du bilder/video? Tips oss på SMS/MMS til 2400 eller til 2400@db.no!

TV 2 melder at hjelpemannskap kom raskt til stedet for å bistå den skadde syklisten. Ifølge løypevakter på stedet skal den finske rytteren ikke ha vært bevisst etter krasjen, men kommet til hektene etter hvert.