Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-scenarioet alle snakker om: - Ikke noe vi har diskutert

Belgia og England kan møtes til en ren gruppefinale om England slår Panama. Den som da stikker av med seieren kan få en tøffere vei til finalen.

BEST Å TAPE? Det kan vise seg at det er bedre for Belgia å bli nummer to i gruppa. Foto: AFP PHOTO / Mladen ANTONOV /NTB Scanpix
BEST Å TAPE? Det kan vise seg at det er bedre for Belgia å bli nummer to i gruppa. Foto: AFP PHOTO / Mladen ANTONOV /NTB Scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Vinneren av gruppe G, hvor Belgia allerede er videre og England er ventet å gå videre, vil møte nummer to i gruppe H - hvor lagene Japan, Colombia, Senegal og Polen kjemper om avansement.

Slik det ser ut nå, vil kanskje forhåndsfavoritten Colombia bli nummer to, hvis nasjonen i det hele tatt tar seg videre. I så fall vil laget som vinner gruppe G få en tøffere motstand i åttedelsfinalen - på papiret.

Ikke nok med det. Tyskland tapte åpningskampen, noe som gjør at Mexico seiler opp som favoritt til å vinne den gruppa. Dersom Tyskland blir nummer to, risikerer vinneren av England og Belgia å møte tyskerne i kvartfinalen.

Og hvis Brasil vinner gruppa og Tyskland blir nummer to, møtes de i åttedelsfinalen. I så fall blir enten Serbia eller Sveits nummer to i gruppa, noe som betyr at den som blir nummer to av England/Belgia kan møte vinneren av Mexico-Sveits/Serbia i kvartfinalen.

VM-STUDIO: Tidligere Belgia-proff Rune Lange gjester i dag Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Det er mye «om», «hvis» og «men» her, men derfor spekuleres det i at det faktisk kan bli en fordel å bli nummer to i gruppe G, siden det kanskje på papiret vil gi en lettere vei videre.

Det har blitt heftig diskutert i både England og Belgia.

- Nei, nei, nei

Toby Alderweireld svarer slik når Dagbladet spør om dette er noe spillerne har diskutert:

- Nei, nei, nei. Det er det pressen som gjør. For oss er det viktigste å levere på banen og ta dette med oss videre til neste kamp. Vi skal forsøke å gjøre vårt beste neste torsdag og forsøke å vinne. Det er det viktigste.

Liverpool-keeper Simon Mignolet vil heller ikke tenke på dette scenarioet.

- Vi får se på det. Det er for tidlig å snakke om det etter dagens kamp. Vi er glade for å ta oss videre, og så må vi se på hvordan England gjør det seinere. Vi vil se framover og det har også noe å si hva som skjer med de andre gruppene. Det er ikke noe å snakke om nå, sier Mignolet til Dagbladet.

Dedryck Boyata var en del av en trebackslinje i dag, sammen med Alderweireld og Jan Vertonghen. Han svarer slik på spørsmål om dette scenarioet er noe han har tenkt på:

- Egentlig ikke, men det er ikke jeg som ser på disse tingene. Vi har en kamp å forberede oss til og vi får se hvordan det går, sier Boyata.

Robert Martinez fikk også spørsmål om det samme etter 5-2-seieren over Tunisia.

- Fotballen har en merkelig måte å straffe deg på når du har gjort ting profesjonelt og på riktig måte. Det som er viktig for oss er at alle spillerne som fortjener å være på banen har en rolle å spille, og vi må være forsiktige og forberede oss godt mot England. Men jeg tror ikke at vi på dette tidspunktet skal tenke på noe annet enn å forberede laget som skal spille mot England, sier Martinez på pressekonferansen etter kampen.

Vil gjøre noe spesielt

Ingen av spillerne var særlig interessert i å kikke i krystallkula og snakke om hvor langt dette belgiske laget kan gå. Kevin De Bruyne og Eden Hazard var ikke interessert i å snakke i det hele tatt.

En som imidlertid tok seg god tid, var Alderweireld.

- Vi må være rolige og ha begge beina plantet på bakken. Vi leverte en god forestilling i dag. Vi vet at vi er en veldig talentfull gruppe, men jeg mener vi må forbedre oss. Det kommer noen store kamper nå. Vi må forsøke å forbedre oss som lag og gjøre noe spesielt selvfølgelig, sier Alderweireld til Dagbladet.

Det spørs om Simon Mignolet får noe spilletid i dette VM, og keeperen mener det er for tidlig å snakke om at Belgia kan gå helt til topps.

- Vi har et godt belgisk lag med mange gode spillere. Jeg tror ikke det er noe jeg trenger å svare på, for alle vet det. Vi er et bra lag, men jeg mener det er mange bra lag i dette VM, sier Simon Mignolet.

- Det er alt for tidlig å snakke om det. Vi har kvalifisert oss til neste runde, noe som var målet vårt. Vi har gjort det, ikke noe mer, ikke noe mindre. Vi vet at vi har mye kvalitet, men å snakke om at vi er favoritter.. Det er mange andre bra lag, sier Mignolet.

- Hvilke andre lag tenker du på?

- Det er mange. Iallfall med tanke på at det er andre mindre lag som Kroatia og Mexico som har imponert. Frankrike er gode, England er gode, Brasil er gode. I VM kommer det an på små detaljer. Det er mange lag som kjemper om tittelen, sier Mignolet.

England møter Panama søndag 14.00. Belgia - England spilles 28. juni.

VM-studio: Tete Lidbom, Marius Lien og Svein-Erik Edvartsen gjestet Dagbladets VM-studio gjennom lørdagens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media