VANT: Sverre Lunde Pedersen banket alle på 1500-meteren i allround-VM. Fot: / AFP / dpa / Soeren Stache /  - Germany OUT
VANT: Sverre Lunde Pedersen banket alle på 1500-meteren i allround-VM. Fot: / AFP / dpa / Soeren Stache / - Germany OUTVis mer

VM-seier til Lunde Pedersen: - Det beste jeg har gjort i år

Ligger han an til å ta sølv sammenlagt.

Sverre Lunde Pedersen vant 1500-meteren i allround-VM på skøyter søndag. Dermed ligger han an til å ta sølv sammenlagt. Osingen kom inn på sterke 1.46,24 og klatret til 2.-plassen sammenlagt før 10.000-meteren.

- Det var kanskje den beste 1500-meteren jeg har gått i år. Det var godt å få det til, for jeg har slitt litt på denne distansen i år. Jeg fikk det til bra fra start og hadde krefter helt inn til mål. Det ble en klar seier, sa Pedersen.

I sammendraget har han 5,12 sekunder opp til ledende Sven Kramer foran siste distanse. Jan Blokhuijsen er nummer tre og er 4,68 bak Pedersen.

- Kampen om sølvet er langt fra avgjort. Jeg må nullstille meg foran 10.000 meter. Jeg får se hva Blokhuijsen går, men jeg må uansett gå et knalløp, sa Pedersen til NTB.

Pedersen går i siste par med Kramer og kan dermed gå på tiden til Blokhuijsen, som er i nest siste par med Håvard Bøkko.

- Det er en fordel å gå på tiden hans. Da vet jeg hvilken rundetid jeg bør ligge på og hvor mye kan gå på, sa Pedersen.

Håvard Bøkko kom inn som nummer ti på 1500-meteren (1.47,93) og er fjerdemann etter tre distanser.

Simen Spieler Nilsen ble nummer 16 på 1500-meteren og får ikke gå milløpet. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram