VM-sjef: - Jeg tror ikke sex er bra for dem

Sveriges landslagstrener ber skiskytter-par unngå strafferunder på privaten.

SAMBOERE: De svenske VM-skiskytter Hanna Öberg og Jesper Nelin er samboere i Östersund til vanlig. Under VM bor de hver for seg. Det setter landslagssjefen pris på. Foto Anders Wiklund / TT
SAMBOERE: De svenske VM-skiskytter Hanna Öberg og Jesper Nelin er samboere i Östersund til vanlig. Under VM bor de hver for seg. Det setter landslagssjefen pris på. Foto Anders Wiklund / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • VM-jaktstart fra kl. 13.45

ÖSTERSUND (Dagbladet): VM-vertene fra Sverige står fortsatt uten medaljer etter tre øvelser, der Norge topper medaljestatistikken med to gull og ett sølv.

Svenskene har dårlig flyt i skisporet og på standplass - men det er også liten aktivitet utenfor løypene. Landslagssjefen Wolfgang Pichler oppfordrer skiskytterne til å unngå sex i VM.

Landslagsduoen Hanna Öberg (23) og Jesper Nelin (26) har vært et par i tre år, og begge opplevde suksess og medaljer i OL for ett år siden. Nå konkurrerer de begge på hjemmebane i Östersund, der de vanligvis bor i sentrum av VM-byen.

Men i VM blir det minimalt med kroppskontakt, ifølge landslagssjef Wolfgang Pichler. I et intervju med Expressen forteller han:

- Jeg har ikke forbudt dem å ha sex, men jeg tror ikke det er bra for dem, sier Pichler til avisa.

Öberg fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med OL-gull i fjor. Sverige opplevde stor suksess i Pyeongchang. Det svenske herrelaget til stafettgull, kvinnene tok stafettsølv. I tillegg sto Öberg for en overraskelse med OL-gull på normaldistansen 20 km.

Trygghet

Det svenske laget bor atskilt under VM på hjemmebane. Det er bevisst, ifølge Öberg.

- Under konkurranser bor vi aldri sammen. Vi omgås så mye døgnet rundt til vanlig, at det er bedre for oss å få litt luft og komme bort fra hverandre. Det er en beslutning vi har gjort sammen, sier Hanna Öberg.

Men det betyr likevel mye å ha samboeren i nærheten.

- Jeg merker aldri noe savn ettersom han alltid er med. Det gir stor trygghet, sier skiskytteren.

Ingen norske par

I det norske laget er det ingen par. Derimot er Marte Olsbu Røiseland gift med Sverre Røiseland, som er en av flere i det norske trenerapparatet.

Paret giftet seg i august i fjor, etter å ha vært kjæresten gjennom ti år.

- Det har gitt en lykkerus, synes jeg, sier Marte Olsbu Røiseland til Dagbladet.

Ektemannen er for øvrig også til stede i Østersund.

- Han kommer til å være der hele mesterskapet. Det blir bra, det er viktig for meg. Det er en trygghet å ha han der. Jeg får mye hjelp og støtte. Det er også godt å ha noen av sine egne når man er så lenge på tur, da kan man snakke om andre ting også, sa Røiseland til Dagbladet nylig.

I det svenske landslaget er det flere par: Anna Magnusson og Peppe Femling har også funnet kjærligheten. Medaljehåpene Öberg og Nelin har ikke noe problem med å vente med kos og hygge til etter VM.

- Kos og kjærlighet må vi vente med til etter VM. Under konkurranser er vi ikke tett på hverandre. Det er ikke noe problem, sier paret.

Neste øvelser i skiskytter-VM er jaktstart. Kvinnene går klokka 13.45. Herrene starter 16.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer