VM-sjefen bekrefter: - Kampen spilles i New York. Vi har funnet arena

Avfeier spekulasjoner rundt Carlsens tittelforsvar.

AGON-SJEF: Ilya Merenzon er både eier og leder for firmaet Agon som sitter på VM-rettighetene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AGON-SJEF: Ilya Merenzon er både eier og leder for firmaet Agon som sitter på VM-rettighetene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Agon, firmaet som sitter på rettighetene til VM-kampene i sjakk, offentliggjorde i mars at det prestisjefylte oppgjøret mellom Magnus Carlsen (25) og russiske Sergej Karjakin (26) vil finne sted i New York City i november. Det ble samtidig opplyst at spillelokalet ville bli annonsert på et seinere tidspunkt, men det har foreløpig ikke skjedd.

Det har bidratt til spekulasjoner i det internasjonale sjakkmiljøet på om det har oppstått problemer som gjør at kampen vil bli flyttet. Det avviser Agon-eier Ilya Merenzon. Han forteller at det kun er detaljer som gjenstår før hele opplegget blir presentert.

- Det er 100 prosent sikkert at det blir i New York. Vi har nå også funnet en arena, sier Merenzon til Dagbladet.

Formaliteter gjenstår Central Park, Times Square og Madison Square Garden har alle blitt nevnt som mulige tilholdsplasser for den kommende VM-kampen. Samtlige ville representert spektakulære vertskap.

Dagbladet kjenner til at offentliggjøren trolig vil komme innen to uker, og at området for kampen blir på Manhattan. Agon skal ha undersøkt utallige muligheter, samtidig har firmaet hele tiden ønsket å styre unna et hotell som lokale. Det er derfor naturlig å tro at VM blir avholdt på et spesialtilpasset sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer