AGON-SJEF: Ilya Merenzon er både eier og leder for firmaet Agon som sitter på VM-rettighetene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AGON-SJEF: Ilya Merenzon er både eier og leder for firmaet Agon som sitter på VM-rettighetene. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

VM-sjefen bekrefter: - Kampen spilles i New York. Vi har funnet arena

Avfeier spekulasjoner rundt Carlsens tittelforsvar.

(Dagbladet): Agon, firmaet som sitter på rettighetene til VM-kampene i sjakk, offentliggjorde i mars at det prestisjefylte oppgjøret mellom Magnus Carlsen (25) og russiske Sergej Karjakin (26) vil finne sted i New York City i november. Det ble samtidig opplyst at spillelokalet ville bli annonsert på et seinere tidspunkt, men det har foreløpig ikke skjedd.

Det har bidratt til spekulasjoner i det internasjonale sjakkmiljøet på om det har oppstått problemer som gjør at kampen vil bli flyttet. Det avviser Agon-eier Ilya Merenzon. Han forteller at det kun er detaljer som gjenstår før hele opplegget blir presentert.

- Det er 100 prosent sikkert at det blir i New York. Vi har nå også funnet en arena, sier Merenzon til Dagbladet.

Formaliteter gjenstår Central Park, Times Square og Madison Square Garden har alle blitt nevnt som mulige tilholdsplasser for den kommende VM-kampen. Samtlige ville representert spektakulære vertskap.

HAR FUNNET VM-LOKALE:  Agon-sjef Ilya Merenzon sammen med Espen Agdestein og Henrik Carlsen under den forrige VM-matchen som ble spilt i Russland i 2014.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HAR FUNNET VM-LOKALE: Agon-sjef Ilya Merenzon sammen med Espen Agdestein og Henrik Carlsen under den forrige VM-matchen som ble spilt i Russland i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet kjenner til at offentliggjøren trolig vil komme innen to uker, og at området for kampen blir på Manhattan. Agon skal ha undersøkt utallige muligheter, samtidig har firmaet hele tiden ønsket å styre unna et hotell som lokale. Det er derfor naturlig å tro at VM blir avholdt på et spesialtilpasset sted.

- Vi holder på å avslutte papirarbeidet. Det er grunnen til at stedet ikke er offentliggjort enda, sier Agon-toppen til Dagbladet.

- Veldig spennende Carlsen-manager Espen Agdestein var i New York i forrige uke. Da opplevde han stor interesse for den kommende tungvektsduellen mellom hans egen arbeidsgiver og det 26 år gamle russiske håpet Karjakin.

Carlsen har et stort nettverk i USA, og det er ventet at flere kjendiser vil overvære kampen.

- Det er veldig mange forskjellige mennesker som vil komme. Alle skolene i New York har også en eller annet form for sjakkprogram, så sporten står sterkt der. New York er en verdensmetropol lett tilgjengelig for alle mulige aktører. Det kommer til å bli litt annerledes fra det vi er vant til fra Chennai og Sotsji, konkluderer Agdestein overfor Dagbladet.

Han ser fram til en ny sjakkfest, med Carlsen i sentrum. Etter at Agon annonserer spillelokalet, regner Agdestein med å motta den offisielle kontrakten og kunne starte de praktiske forberedelsene.

- Vi gleder oss til det blir annonsert. Vi vil gjerne ha kontrakten så fort som mulig, men vi har forståelse for at det er ulike praktiske forhold Ilya vil ha på plass i sin ende før han sender dem ut. Han har mange spennende planer, så det ser veldig lovende ut fra mitt ståsted. Det blir interessant å se hva han ender opp med. Det er viktig at det er gode fasiliteter - en ting er for spillerne og publikum, men en annen er for presse, gjester og VIP-er.

PS: Etter å ha vunnet Norway Chess sist måned, drar Magnus Carlsen i kveld til Paris hvor han vil delta i Grand Chess Tour som starter på torsdag. Se hele årsprogrammet til verdensmesteren i egen faktaboks.

• Les også: Carlsens VM-utfordrer med uventet trekk. Karjakin spiller Bilbao Masters: - Jeg er litt overrasket

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.