<strong>- FERDIG:</strong> Avisen Kommersant hevder at russiske Vitalij Mutko er ferdig både som president i det russiske fotballforbundet og som VM-sjef. Det etter press fra FIFA. Foto. NTB Scanpix
- FERDIG: Avisen Kommersant hevder at russiske Vitalij Mutko er ferdig både som president i det russiske fotballforbundet og som VM-sjef. Det etter press fra FIFA. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Vitalij Mutko

VM-sjefen delaktig i Russland-dopingen. Nå skal han være ferdig

Et halvt år før fotball-VM i Russland må omstridte Vitalij Mutko gå fra vervet som leder for organisasjonskomiteen, ifølge avisen Kommersant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den russiske avisen skriver i sin nettutgave med henvisning til «velinformerte kilder» at Mutko vil trekke seg som president i Russlands fotballforbund under et styremøte 26. desember, og at han også slutter som sjef i organisasjonskomiteen.

Dette skjer ifølge avisen under press fra FIFA.

Det internasjonale fotballforbundet har så langt gitt sin støtte til Mutko som leder av organisasjonskomiteen for VM selv om den russiske visestatsministeren er dypt involvert i den russiske dopingskandalen.

Mutko var idrettsminister da Russland drev utstrakt og systematisk dopingjuks under Sotsji-OL på hjemmebane, og IOC har utestengt ham fra olympiske leker på livstid.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer