Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i friidrett

VM-sjokk: - Galskap

- Jeg har aldri vært med på maken!

VM-DRAMA: Angelica Bengtsson gikk i bakken med et brak da staven brakk. Foto: NTB scanpix
VM-DRAMA: Angelica Bengtsson gikk i bakken med et brak da staven brakk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den svenske stavhopperen Angelica Bengtsson (26) hadde lagt lista på 4,80 meter. Men da hun skulle ta sats på Khalifa stadion i Doha i går, knakk staven.

Det var et sjokk for henne. Det var et sjokk for VM-tilskuerne i Qatar.

Bengtsson gikk i bakken med et brak. Da flere lurte på om hun hadde brukket nakken eller ryggen, reiste hun seg og begynte å lete etter sin andre stav, som hadde forsvunnet.

Til slutt tok hun ny sats mot 4,80 meter og satte svensk rekord med sju centimeter. I VM-finalen endte hun som nummer seks.

- Jeg har aldri vært med på maken! Hvordan er det mulig å samle seg etter en sånn opplevelse, sier SVT-ekspert og tidligere høydehopper Kajsa Bergqvist.

- Det er det verste jeg har sett, sier den svenske SVT-kommentatoren Jacob Hård.

- Ren galskap, sier Expressen-kommentator Ludvig Holmberg.

På alles lepper

Stavfinalen ble vunnet av Anzjelika Sidorova fra Russland. På de neste plassene fulgte Sandi Morris (USA) og Katerina Stefanidi (Hellas). Vinnerhoppet var på 4,95 meter. Men det var hoppet til Bengtsson alle snakket om etterpå.

REISTE SEG: Angelica Bengtsson endte til slutt på sjetteplass. Foto: NTB scanpix
REISTE SEG: Angelica Bengtsson endte til slutt på sjetteplass. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg forsto ikke at jeg hadde brukket staven før dommeren sa at jeg fikk et nytt forsøk, forteller hun, ifølge Expressen.

- Men plutselig var den andre staven forsvunnet. Jeg gikk rundt og lette - og spurte på flere språk. Så sa min franske konkurrent (Ninon Guillon-Romarin) at jeg kunne låne hennes. Når hun kikket i veska, oppdaget vi at staven min var der. Da tenkte jeg: «OK, da hopper jeg.» Og det gikk ganske bra.

FULL FORVIRRING: Karsten Warholm er i villrede og omtaler Abderrahman Samba som et stort mysterium etter helgas oppførsel. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristofer Løkås Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg hadde ikke regnet med å bli nummer seks. Men jeg kan ikke annet enn å være fornøyd etter det som skjedde.

Rystet pappa

Pappa Glenn Bengtsson var rystet etter å ha vært vitne til at staven brakk:

- Det er det verste jeg har sett. Jeg ble svært urolig.

Han fortsetter:

- Jeg var livredd for at hun skulle skade seg. Jeg ga blaffen i konkurransen, det var helsa hennes jeg tenkte på. Hun hadde veldig flaks. Dette kunne gått skikkelig ille. Jeg tror ikke folk forstår hvor ille det kunne gått.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling