Sverige i håndball-VM:

VM-sjokk for Sverige: - Alt går i myra for svenskene

Overraskende tap i Norges gruppe.

TAP: Sverige og Isabelle Gullden røk overraskende mot Polen i EgeTrans Arena lørdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAP: Sverige og Isabelle Gullden røk overraskende mot Polen i EgeTrans Arena lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sverige - Polen 30-33 (15-17)

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): Sverige fikk en blytung start på håndball-VM og gikk på et overraskende tap mot Polen i Norges gruppe (B).

- Polakkene går på vannet, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli på direkten.

- Alt går i myra for svenskene, sa tv-profilen videre.

Både Sverige og Polen er norske motstandere i håndball-VM - og lagene møttes rett før Norges åpningskamp mot Ungarn klokka 20.30. I et fullstappet EgeTrans Arena var det tett og jevnt fra start.

Lagene fulgte hverandre som skygger i 1. omgang og det sto 10-10 etter 20 minutter. Isabelle Gullden var svenskenes giftigste.

Mot slutten av omgangen rykket polakkene litt fra og ledet med 17-15.

Sverige fortsatte å slite etter pause og plutselig ledet Polen med seks - og tre av målene kom etter et kast over hele banen i det åpne målet.

Det stokket seg voldsomt i angrep for Sverige i 2. omgang, og gang på gang kastet svenskene bort ballen. Dermed endte det med med en fryktelig VM-start for Sverige.

Tsjekkia slo Argentina enkelt 28-22 i samme gruppe tidligere i dag. Trolig er det nettopp disse lagene som forsvinner ut fra gruppespillet før sluttspillet starter. Fire av seks lag går videre til åttedelsfinaler.

Men kampene skal spilles først.

PS: Også Frankrike gikk på en overraskende smell mot Slovenia (23-24) i gruppe A. Gullkandidat Nederland røk 22-24 mot Sør-Korea i gruppe D. Åpningskampene bar preg av stjernesmeller over hele linja.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer