TAP: Sverige og Isabelle Gullden røk overraskende mot Polen i EgeTrans Arena lørdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAP: Sverige og Isabelle Gullden røk overraskende mot Polen i EgeTrans Arena lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Sverige i håndball-VM:

VM-sjokk for Sverige: - Alt går i myra for svenskene

Overraskende tap i Norges gruppe.

  • Sverige - Polen 30-33 (15-17)

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): Sverige fikk en blytung start på håndball-VM og gikk på et overraskende tap mot Polen i Norges gruppe (B).

- Polakkene går på vannet, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli på direkten.

- Alt går i myra for svenskene, sa tv-profilen videre.

Både Sverige og Polen er norske motstandere i håndball-VM - og lagene møttes rett før Norges åpningskamp mot Ungarn klokka 20.30. I et fullstappet EgeTrans Arena var det tett og jevnt fra start.

Lagene fulgte hverandre som skygger i 1. omgang og det sto 10-10 etter 20 minutter. Isabelle Gullden var svenskenes giftigste.

Mot slutten av omgangen rykket polakkene litt fra og ledet med 17-15.

Sverige fortsatte å slite etter pause og plutselig ledet Polen med seks - og tre av målene kom etter et kast over hele banen i det åpne målet.

Det stokket seg voldsomt i angrep for Sverige i 2. omgang, og gang på gang kastet svenskene bort ballen. Dermed endte det med med en fryktelig VM-start for Sverige.

Tsjekkia slo Argentina enkelt 28-22 i samme gruppe tidligere i dag. Trolig er det nettopp disse lagene som forsvinner ut fra gruppespillet før sluttspillet starter. Fire av seks lag går videre til åttedelsfinaler.

Men kampene skal spilles først.

PS: Også Frankrike gikk på en overraskende smell mot Slovenia (23-24) i gruppe A. Gullkandidat Nederland røk 22-24 mot Sør-Korea i gruppe D. Åpningskampene bar preg av stjernesmeller over hele linja.