Håndball-VM

VM-sjokk

Brøt barriere: - Så ikke den komme.

BRAGD: USAs trener Robert Hedin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BRAGD: USAs trener Robert Hedin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

KRAKOW (Dagbladet): USAs håndballandslag slo fredag kveld Marokko 28-27 i sin åpningskamp i håndball-VM.

Det er landets første seier i et håndball-VM, etter å ha tapt 25 strake kamper. Spillerne feiret vilt da seieren var et faktum.

TV 2s håndballekspert Bent Svele sier til kanalen at det er en enorm seier for både USA og håndballen.

Laget trenes av Norges tidligere landslagssjef svenske Robert Hedin. Etter at Norge selv kjørte over Nord-Makedonia i sin kamp fikk han gratulasjoner av gamle venner.

RUSSEN SKAPTE TRØBBEL: Et lokalt håndballag måtte avlyse en hjemmekamp, etter at gulvet var for glatt til å spille på. Årsaken var noe litt utenom det vanlige. Video: Privat. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

- Det er imponerende. Jeg aner ikke noe om Marokkos nivå, men det er hyggelig for Robert Hedin, sier Norges nåværende landslagssjef Jonas Wille.

De to møttes på benken da Norge vant overlegent 43-26 i en oppkjøringskamp i Trondheim forrige uke. Norges kaptein Christian O'Sullivan blir overrasket når Dagbladet forteller ham nyheten.

- Nei, den så jeg ikke komme. Men jeg kjenner heller ikke Marokko så godt, og vet at USA ikke hadde sin beste kamp mot oss. Det er gøy å høre og gøy for Robert, smiler O'Sullivan, som selv fikk sin debut på landslaget under Hedins ledelse.

Kampen som ble spilt i svenske Jönköping var av det dramatiske slaget. Selv ble trener Hedin utvist få minutter før slutt for å ha trykket på time out-knappen mens Marokko hadde ballen.

- Jeg skulle ta timeout, men så taper vi ballen. Da mener de at det blir sabotasje mot det andre laget. Da ble det rødt kort, som ble til blått kort. Det tror jeg aldri har skjedd før, så det er bare å beklage, forklarer han selv til TV 2.

Amerikanerne er i tillegg til Marokko i gruppe med Egypt og Kroatia. Fredagens seier betyr at de trolig får spille hovedrunden som starter neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer